Henri Veldsink op nummer 1

Gepubliceerd op 09 juni 2021

Overig

Het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) heeft in samenwerking met Oostdam & Partners voor de tweede keer een ‘Top 100 van meest invloedrijke personen in de intermediaire adviessector’ opgesteld. “De lijst geeft inzicht in de personen die (mede) bepalend zijn voor de huidige staat en de toekomst van de bedrijfstak. Hun beleidskeuzes wegen zwaar in de sector, kijkend naar de belangen die zij met hun bedrijven en hun (neven)functie(s) vertegenwoordigen.”

Actueel overzicht

Anderhalf jaar na de eerste publicatie is een nieuw overzicht opgesteld van de honderd meest invloedrijke personen binnen de sector van financieel advies en bemiddeling. De nieuwe intermediaire top 100 is uiterst actueel: fusies en overnames tot 1 juni 2021 zijn erin verwerkt.

Top-100-2021

De opstellers van de lijst (RiFD en Oostdam & Partners) hebben de voorbije 18 maanden verder gesleuteld aan de onderliggende rekensystematiek. Om de lijst nog zuiverder en beter te maken, zijn meer factoren in de telling meegewogen en zijn factoren anders gewogen. Dat geldt bijvoorbeeld voor eigen aandeelhouderschap, nevenfuncties en invloeden van moeder- of investeringsmaatschappijen.

Het volledige overzicht kun je hier bekijken.

Henri Veldsink van 2 naar 1

De nieuwe top 100 maakt de enorme verschuivingen zichtbaar die zich in de sector voordoen. Door overnames en de entree van nog meer investeringsmaatschappijen is bijvoorbeeld de top 10 flink van samenstelling veranderd. De hele lijst telt meer dan dertig nieuwe namen. Ergo, er zijn dus ook 31 namen uit de top 100 verdwenen. Een van de wijzigingen is een nieuwe nummer 1. Henri Veldsink schuift één positie op, van 2 naar 1. Na een nieuwe reeks overnames, waarvan de Van Bruggen Adviesgroep de meest omvangrijke is, heeft hij meer gewicht dan Marc van Nuland, de topman van Aon Nederland. Waar Henri Veldsink als directeur-grootaandeelhouder extra punten ontvangt, corrigeert onze rekenmodule Van Nuland juist neerwaarts. Immers, de echte leiding van Aon zetelt aan de andere kant van de oceaan. Van Nuland krijgt geen pluspunten vanuit Willis Towers Watson, aangezien de Nederlandse verzekeringsactiviteiten van WTW niet worden overgenomen door Aon maar door de Amerikaanse makelaar Arthur J. Gallagher. Met Aon Nederland is het enige bedrijf genoemd met twee noteringen in de lijst, beide terug te vinden in de top 10. Die tweede notering is voor Ron Gardenier, de vorige keer nog als enige vertegenwoordiger van Aon goed voor de eerste plaats. Het aantal mensen onder zijn directe leiding binnen Aon in combinatie met zijn voorzitterschap van de NVGA (Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven) leveren Gardenier nu plaats 5 op.

Bron: RiFD.nl, Marktflitsen Special Top 100 

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Henri Veldsink op nummer 1
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden