Categorieën
- Betalen en sparen86
- Branche5
- De financiële foto13
- Duurzaam16
- Financiële zekerheid74
- Fun1
- Hypotheken99
- Kinderen4
- LevenWonen4
- Lifestyle3
- Maatschappelijk ondernemen1
- Medewerkers15
- Onderneming57
- Overig25
- Pensioen30
- Preventie18
- RegioBank50
- Reizen7
- Risico voorkomen3
- Risicopreventie18
- Sparen12
- Verzekeren37
- Verzekeringen105
- Wonen38
- Zakelijk66

Is er in jouw onderneming genoeg aandacht voor online veilig gedrag?
Zowel veel mkb-bedrijven als ook zzp’ers lopen het grootste risico om slachtoffer te worden van cybercriminelen. Toch neemt ongeveer 24% van de kleine bedrijven geen enkele actie om online veilig gedrag te stimuleren of spreekt medewerkers erop aan. Waarom eigenlijk niet?

Past een zakelijke financiering bij jouw onderneming?
Om jouw ambities als ondernemer te realiseren, kan het soms helpen om een zakelijke lening af te sluiten. Met een zakelijke financiering komt er vermogen vrij om bijvoorbeeld jouw onderneming te laten groeien, te investeren of om betaaltermijnen te overbruggen.

De noodzaak van een milieuschadeverzekering
Het aantal zonnepanelen in Nederland neemt in razend tempo toe. Het risico op schade door brand aan zonnepanelen neemt daardoor ook toe. Bijvoorbeeld als bij brand de restdelen op een ander terrein terechtkomen. Kun je je hiertegen verzekeren?

Eigen baas. Pensioen geregeld?
Voor werknemers in loondienst is het belangrijk nieuws: het nieuwe pensioenstelsel is ingegaan. De nieuwe pensioenwet heeft echter niet alleen gevolgen voor werkenden, maar ook voor zzp’ers. Weet jij als zelfstandig ondernemer wat dit voor jou betekent?

Eigen baas. Wat als je arbeidsongeschikt raakt?
Als je eigen baas bent, ben je niet automatisch verzekerd voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Het kabinet wil ondernemers verplichten om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) af te sluiten. De verwachting is dat deze op zijn vroegst in 2027 wordt ingevoerd.

Hoe bescherm jij je tegen arbeidsongeschiktheid?
Ondernemers maken niet automatisch aanspraak op een wettelijke uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt raken, valt het inkomen voor 100% weg. Om te voorkomen dat je hierdoor in de problemen komt, is het verstandig om preventief op zoek te gaan naar vervangend inkomen. Dit kan op verschillende manieren.

Bedrijfspand kopen: is dat verstandig?
Kleine bedrijven hebben moeite om een geschikt bedrijfspand in de buurt te vinden. Dat blijkt uit een onderzoek van de RegioBank. Ondernemers oriënteren zich vooral op een huurpand. Is kopen een verstandig alternatief?

Verzekeren tegen cybercrime: verstandig!
In een tijd waarin mensen vaker thuiswerken, zien criminelen hun kans schoon om zich schuldig te maken aan cybercrime. Vooral mkb-ondernemers zijn vaak het doelwit. Voor de kosten van een cyberaanval draai je zelf op. Het afsluiten van een cybercrimeverzekering is daarom het overwegen waard. Maar wanneer is het nu wel of niet verstandig?

Hoe stop je als zzp’er met je ondernemerschap?
Ben je zzp’er en run je een eigen bedrijf? Er komt een moment dat je stopt met je eenmanszaak. Misschien ga je met pensioen of heb je besloten om in loondienst te gaan werken. Of liggen er financiële of gezondheidsredenen aan ten grondslag? Het maakt niet uit wat jouw reden is, als je stopt met ondernemen zul je het een en ander goed moeten afwikkelen. Wat moet je zeker niet vergeten?

Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor jou als ondernemer?
Ook een ondernemer krijgt aow, het basispensioen. Vaak is die uitkering niet genoeg om volledig in je levensonderhoud te voorzien als je met pensioen bent. Nu ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met de Wet toekomst pensioenen (Wtp) wijzigt er de komende jaren veel op het gebied van pensioenen.

Ben jij goed verzekerd voor zakelijke risico’s?
Als ondernemer doe je er alles aan om de continuïteit en het voortbestaan van het bedrijf te bewaken. Toch loop je risico’s die dit negatief kunnen beïnvloeden. Er zijn verschillende zakelijke verzekeringen die je (financieel) ondersteunen na een ongeluk of schade, zodat je zo snel mogelijk weer verder kunt.

Cybercrime in het mkb – een reëel gevaar
Cybercrime is een serieus bedrijfsrisico, bijna alle mkb-ondernemingen komen er een keer mee in aanraking. Wat kun je als mkb’er zelf doen aan preventie en beveiliging om de kans op cybercriminaliteit te verkleinen? Wij helpen je met preventietips.

Wat je kunt doen voor een fijn pensioen
Je bent als ondernemer meestal zelf verantwoordelijk voor het aanvullen van jouw pensioen. We helpen je met tips om jouw pensioenpotje tijdig aan te vullen.

Financieel advies gericht op jouw bedrijf. Daar kun je op rekenen.
De huidige economische tijd is een hele spannende. De inflatie en stijgende prijzen laten veel mensen voor financiële uitdagingen staan. Juist in zo’n onzekere tijd is er bij consumenten, maar zeker ook bij ondernemers behoefte aan financiële zekerheid. Een eerste stap is het krijgen van inzicht in en grip krijgen op de financiële situatie van je bedrijf.

Is jouw bedrijf wel goed verzekerd bij brand?
Als ondernemer wil je graag ondernemen en je geen zorgen maken over het voortbestaan van je onderneming doordat de verzekeringen niet goed afgestemd zijn op de risico’s die je loopt, bijvoorbeeld bij brand. Hoe bepaal je wat je moet verzekeren? Met een taxatie krijg je een duidelijk beeld van de waarde van jouw pand en inventaris en kun je zorgen voor een passende verzekering. Heb jij jouw bedrijf goed verzekerd?

Kan jouw bedrijfspand een zware sneeuwbui dragen?
Langdurige droogte, hevige regen, zware stormen of een flinke sneeuwbui. Klimaatverandering zorgt voor extremer weer. De winters worden zachter, maar de kans op buien waarbij extreem veel sneeuw valt in een korte tijd, neemt toe. Dit kan schade veroorzaken, bijvoorbeeld doordat daken instorten door de grote hoeveelheid sneeuw die erop ligt. Hoe kun je je daarop voorbereiden?

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 januari 2023
Sinds 1 januari 2023 hebben ondernemers te maken met nieuwe of veranderde regels en wetten. Zo zijn misleidende kortingen verboden en is de zelfstandigenaftrek fors lager. Ben jij op de hoogte? We geven je een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Afschaffing van de Fiscale Oudedagsreserve
De Fiscale Oudedagsreserve (FOR) is per 1 januari 2023 afgeschaft. Daarmee vervalt een mogelijkheid voor zzp’ers om fiscaal voordelig te sparen voor hun pensioen, zonder het bedrag meteen apart te hoeven zetten. Wat betekent dit in de praktijk?

Vergeet niet je landbouwvoertuig te verzekeren
Heb jij een tractor, aanhangwagen, graaf- of veegmachine en/of een motorrijtuig met beperkte snelheid? Let dan op! Al sinds begin dit jaar geldt er een verzekeringsplicht voor deze voertuigen. Heb jij dat nog niet geregeld? Doe het dan snel, want inmiddels is gestart met de handhaving hiervan.

Maak jij je als ondernemer zorgen over mogelijke bedrijfsongevallen?
Elke week overlijdt er gemiddeld een medewerker door een bedrijfsongeval. Je moet er toch niet aan denken dat dat bij jou in het bedrijf gebeurt? Preventie is een belangrijke sleutel in het voorkomen van bedrijfsongevallen. Heb jij daar al maatregelen voor genomen?

Denk je aan de periodieke elektrakeuring?
Een goedwerkende elektrische installatie in je bedrijf lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Een periodieke elektrakeuring is bij veel brandverzekeringen daarom verplicht. Houd daarom de deadline voor de periodieke elektrakeuring goed in de gaten, en plan de keuring ruim van tevoren in.

Verzuim en duurzame inzetbaarheid: wat mag, wat moet?
Uitval van personeel brengt risico’s en hoge kosten voor mkb-ondernemers met zich mee. Als werkgever kun je je hiervoor verzekeren. Je bent ook verplicht een aantal arbozaken goed te regelen. Met welke spelregels heb je te maken? En hoe kun je uitval voorkomen?

Veldsink Advies organiseert Veldsessies Verzuim voor mkb
Persbericht: Dinsdag 27 september vond op de Veldsink Campus in Nuenen de eerste van de reeks interactieve Veldsessies Verzuim plaats voor ondernemers in het mkb. Doel? Ondernemers bewust maken van de risico’s en hoge kosten die uitval van personeel met zich meebrengt.

Voorkom langdurig verzuim bij je medewerkers
Om als bedrijf goed te kunnen functioneren zijn gezonde medewerkers onontbeerlijk. Helaas komt het nog wel eens voor dat je werknemers (langdurig) ziek zijn. Dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Hoe kun je als werkgever zorgen voor een laag en kortdurend ziekteverzuim?

Hoe wapen je medewerkers tegen een burn-out?
De burn-out is een van de meest voorkomende beroepsziekten in Nederland. Steeds meer mensen krijgen last van extreme vermoeidheid en psychische klachten die in veel gevallen ontstaan op de werkvloer. Het gevolg is dat zij – vaak langdurig – thuis komen te zitten om er weer bovenop te komen. Wat kun je als werkgever doen?

Voorkom onderverzekering: controleer je verzekerde bedragen
De huidige onrustige situatie in de wereld in combinatie met de hoge inflatie, heeft een grote invloed op prijzen van grondstoffen zoals olie, hout en graan. Dat werkt ook door op onder andere de kosten voor transport, bouwmaterialen en de voedselproductie. Dit komt allemaal bovenop de prijsstijgingen en tekorten die we de afgelopen jaren al zagen door de sterk toegenomen vraag. Ook als ondernemer heb je dit mogelijk al ervaren. Wat doet dit voor je zakelijke verzekeringen?

Hoe kies je de juiste verzuimverzekering?
Een passende verzuimverzekering kiezen is een hele klus. Het is een complexe verzekering omdat er veel zaken zijn om op te letten voordat je een goed overwogen besluit kunt nemen welke verzuimverzekering voor jouw onderneming het meest geschikt is. Waar moet je op letten?

Langdurig ziekteverzuim: hoe ga je daar als werkgever mee om?
Het overkomt iedereen wel eens: grieperig, iets verkeerds gegeten of last van migraine. Gelukkig is in deze gevallen het verzuim in de regel kort. Maar is een van je medewerkers zes weken of langer ziek, dan is er sprake van langdurig ziekteverzuim. Hoe ga je daar als werkgever mee om? Welke stappen moet je zetten om ervoor te zorgen dat de medewerker weer inzetbaar is?

Zonnepanelen op je bedrijfspand? Laat je vooraf goed informeren!
Overweeg je om zonnepanelen op je bedrijfspand te plaatsen? Bedenk dan dat er risico’s aan zitten. Risico’s die gevolgen hebben voor de verzekering van het pand. Wanneer de panelen eenmaal liggen, maar niet aan de voorwaarden van de verzekeraar voldoen, loop je de kans met een onverzekerd pand te blijven zitten.

Scope 12 keuring bij 50 of meer zonnepanelen verplicht?
Heb je zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand liggen of ga je ze laten installeren? Wees je dan bewust dat er verzekeraars zijn die zwaardere eisen stellen aan de juiste plaatsing en installatie van zonnepanelen om het risico op brand zoveel mogelijk te beperken. Zijn het 50 zonnepanelen of meer? Dan kan een Scope 12 keuring verplicht zijn om de kwaliteit van de installatie te borgen.

Beschikt jouw pand al over energielabel A, B of C?
Is jouw kantoorgebouw groter dan honderd vierkante meter? Dan moet je vanaf 1 januari 2023 minimaal beschikken over energielabel C. Heb je als eigenaar van het gebouw dat niet op orde, dan kan het je een forse boete opleveren met in het ergste geval een sluiting van het pand als gevolg.

De belastingaangifte 2021: waar moet je als ondernemer op letten?
Het is april en dus is het weer tijd voor de jaarlijkse belastingaangifte. Ben je ondernemer en doe je de aangifte zelf? Houd dan rekening met onderstaande belangrijke aandachtspunten.

Heeft de oorlog in Oekraïne invloed op mijn zakelijke verzekeringen?
De oorlog in Oekraïne heeft nogal wat impact op de wereld. Voor jou als ondernemer kan deze situatie ook van invloed zijn op je zakelijke verzekeringen. In welke mate is mede afhankelijk van je activiteiten. In hoeverre heeft de oorlog invloed op jóuw zakelijke verzekeringen?

Ik ben eigen baas… Hoe zorg ik voor mijn pensioen?
Veel werknemers die in loondienst werken, krijgen via hun werkgever een pensioenregeling aangeboden. Als zelfstandig ondernemer of zzp’er gaat dit minder automatisch en ben je zelf verantwoordelijk voor een goede pensioenvoorziening.

Bedrijfsschade: overweeg langere uitkeringstermijn
Brand! Je moet er niet aan denken. Van het ene op het andere moment ligt je bedrijf stil. Je inkomsten vallen weg maar je vaste lasten gaan door. En nu? De bedrijfsschadeverzekering kent een uitkeringstermijn, die vaak is vastgesteld op 52 weken. Maar is die tijd wel lang genoeg?

Maak je ondernemersdroom waar – gun jezelf een goede start
Je hebt er lang over gedroomd en er goed over nagedacht. De kogel is door de kerk, je gaat je eigen onderneming starten! Om je droom te verwezenlijken, is het belangrijk dat je wel met beide voeten op de grond blijft staan. Waar begin je? Wij geven een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden.

Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering past het best bij jou?
Je hebt als ondernemer gekozen om een aov af te sluiten. Verstandige keuze! Maar hoe sluit je deze verzekering nou af? Een aov is een complexe verzekering waarbij maatwerk van groot belang is. Het inwinnen van deskundig advies op dat gebied helpt je met het maken van de juiste keuze.

Autoverzekering privé en zakelijk: dit zijn de verschillen
Wist jij dat het gebruik van je auto (privé of zakelijk) invloed heeft op je premie? Maar wat verstaan we precies onder privégebruik? Wij zetten enkele praktische verschillen tussen privé en zakelijk rijden voor je op een rij.

7 Manieren om je winst slim in te zetten
Je maakt winst, top! Je hebt als zzp’er vast genoeg ideeën wat je met dit geld kan doen. Maar wat is verstandig voor zowel de korte als de lange termijn? Wij geven je 7 manieren hoe je met je winst om kunt gaan.

Werkmaterieel zonder kenteken? Kom dan nú in actie!
Heb je werkmaterieel dat nog niet is geregistreerd? Doe het dan zo snel mogelijk. Hiermee voorkom je niet alleen onnodige kosten en/of boetes in 2022, maar ook dat je aan het begin van het jaar stil komt te staan omdat het kenteken nog niet binnen is!

Goed werkgeverschap? Regel goede werknemersverzekeringen
Goed werkgeverschap is ook het goed zorgen voor je mensen op de werkvloer. Op het gebied van arbeidsongeschiktheid, verzuim en aansprakelijkheid zijn er een aantal verzekeringen die je zeker niet moet vergeten.

Goed werkgeverschap? Zorg voor een veilige werkomgeving!
Om een veilige omgeving te waarborgen is het wettelijk verplicht om als bedrijf een actuele Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) met een plan van aanpak te hebben. Het zijn vooral grotere organisaties die een RI&E hebben opgesteld, maar de verplichting geldt ook voor kleinere ondernemingen die personeel in dienst hebben. Een verplichting die bij niet-naleving voortaan meteen voor een fikse boete zorgt!

Hoe blijf je fysiek en mentaal gezond op het werk?
Wist jij dat 2 op de 5 werknemers in Nederland te maken heeft met lichamelijk belastend werk? Maar ook mentale risico’s zoals stress en burn-outs door het werk, zijn aan de orde van de dag. Wat kun je doen om deze werkgerelateerde risico’s te voorkomen? Wij geven je tips.

Wat betekent Prinsjesdag 2021 voor ondernemers?
Zoals ieder jaar na Prinsjesdag zijn er plannen gepresenteerd die leiden tot wetswijzigingen en nieuwe regelgeving. Ondernemers merken wijzigingen vooral bij aangifte inkomstenbelasting en de zelfstandigenaftrek. We zetten deze en een aantal andere veranderingen voor je op een rijtje.

Goed werkgeverschap? Zorg voor een goede pensioenregeling voor je werknemers!
Hoewel je als werkgever niet altijd verplicht bent om een pensioenregeling aan te bieden, getuigt het van goed werkgeverschap als je dat wel doet. Wij vertellen je er meer over.

Hoe zorg je goed voor jouw medewerkers die onderweg zijn?
Als goed werkgever zorg je ervoor dat je medewerkers kunnen werken in een veilige werkomgeving. Dit regel je uiteraard ‘op het werk’ en tegenwoordig ook vaker bij de werknemer thuis, maar doe je dit ook al in het verkeer?

Waarom sluit je een compagnonsverzekering af?
Run je samen met een of meerdere compagnons een onderneming? Naast de dagelijkse leiding en taakverdeling onderling hebben jullie ook een gezamenlijk belang om de continuïteit en het voorbestaan van het bedrijf te bewaken. Zijn jullie goed voorbereid voor het geval een van de partners uitvalt door overlijden?

Wat is startersaftrek?
Ben je startende ondernemer? Dan maak je in de eerste jaren veel extra kosten. Om je een eindje op weg te helpen, is er de startersaftrek. Deze aftrekpost is een aanvulling op de zelfstandigenaftrek, waardoor je nog minder belasting hoeft te betalen. Zo werkt het.

Feiten en fabels over de arbeidsongeschiktheidsverzekering
Er gaan helaas een hoop fabels rond over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov). Om jouw keuze weloverwogen te kunnen maken, zetten we de feiten en fabels overzichtelijk voor je op een rij.

Onbelaste vergoeding vaste reiskosten verlengd tot 1 juli
eel werkgevers betalen hun werknemers een netto (maandelijkse) vergoeding voor vaste reiskosten. Ook wanneer die werknemers vooral thuiswerken, wat sinds corona de norm is bij veel bedrijven. In 2020 werd dat door de Belastingdienst toegestaan. Later werd deze coronamaatregel verlengd tot 1 april en nu is er opnieuw een verlenging aangekondigd, tot 1 juli 2021.

Neem jij als dga je pensioen nu écht in eigen beheer?
Tot juni 2017 kon je als dga pensioen in eigen beheer opbouwen. Dat was fiscaal voordelig. Dit veroorzaakte echter ook vaak (financiële) knelpunten. Nu deze pensioenroute is afgesneden, rest de vraag: ga je nu écht iets aan je pensioen doen? En welke opties heb je dan? Wij zochten het voor je uit.

Voorkom brand in buitenopslag
Veel bedrijven reserveren buitenruimte op hun perceel voor het opslaan van materialen. Wist je dat het onbeheerd opslaan van brandbaar materiaal enorm gevaarlijk kan zijn? Brand in of rondom je bedrijfspand is niet altijd te voorkomen, maar door het treffen van voorzorgsmaatregelen verminder je wel aanzienlijk het risico hierop. Wij geven je tips om zo’n brand te voorkomen.

De meerwaarde van een taxatie voor zakelijke verzekeringen
Als je voor je bedrijf een verzekering sluit tegen brandschade of diefstal, wil je dat je de waarde vergoed krijgt van de spullen die verloren zijn gegaan. Je neemt dan een bepaald bedrag op als verzekerde som. Maar hoe bepaal je die waarde? Dat kan met een waardebepaling of een vaste taxatie.

Bedrijfspand kopen of huren? De voor- en nadelen
Misschien ben je net begonnen met je eigen onderneming of wil je gaan uitbreiden. Dan begint ook de zoektocht naar een geschikt bedrijfspand. Wat vind je belangrijk? Is de locatie alles? Of let je meer op de beschikbare ruimte? Voordat je een keuze kunt maken tussen kopen of huren, is het handig een financieel plan te maken waarin je vast een paar jaar vooruit kijkt. Dat geeft je meer inzicht in de keuze tussen kopen of huren.

De administratie op orde in 2020
Er zijn maar weinig ondernemers die echt gelukkig worden van de boekhouding. Het kost tijd, het is gedoe en er mist altijd wel weer een bonnetje. Dit jaar doe je het anders dankzij onze tips. Nieuw boekjaar, nieuwe kansen!

Check je polissen! Juist nu.
De coronacrisis hakt er keihard in en raakt ons allemaal. Niet eerder in de moderne geschiedenis raakten zoveel financieel gezonde bedrijven van het ene op het andere moment in de problemen. Laat ons daarom juist nú kijken naar je zakelijke verzekeringen.

Coronavirus en werkgeverschap: hoe kom ik deze periode met mijn personeel zo goed mogelijk door?
Het coronavirus zorgt ervoor dat werkgevers voor grote uitdagingen komen te staan. Hoe houd je je medewerkers aan het werk? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf blijft draaien?

Aftrekposten: deze 4 belastingtips leveren geld op
Als ondernemer heb je veel extra verantwoordelijkheden. Eén van die verantwoordelijkheden is tijdig aangifte doen bij de Belastingdienst. Het blijkt dat veel ondernemers de eerste aangiftes onvolledig invullen of dat ze van onvoldoende kwaliteit zijn. Deze tips kunnen je geld opleveren!

De brexit: heeft het gevolgen voor je zakelijke relaties?
Het Verenigd Koninkrijk stapt uit de Europese Unie (EU). Waarschijnlijk is dat je niet ontgaan. De oorspronkelijke datum waarbij het Verenigd Koninkrijk de EU zou verlaten was op 29 maart 2019. Dit is al enkele keren verschoven. Vooralsnog is de brexit uitgesteld naar 31 oktober 2019. Indien een organisatie relaties heeft die goederen importeert vanuit het Verenigd Koninkrijk, zal er na 31 oktober 2019 iets gaan veranderen.

Ondernemen begint met duidelijke afspraken
Er komen steeds meer ondernemers bij in Nederland. Ben jij ook ondernemer? Dan is het belangrijk om goede afspraken te maken met klanten en leveranciers en je daaraan te houden. Dat begint al bij de leveringsvoorwaarden.

Calamiteiten op de werkvloer: zorg voor EHBO’ers en BHV’ers!
Wie niet machteloos wil staan bij calamiteiten zoals een brand of ongeluk, zorgt ervoor dat hij is voorbereid. Ga ervan uit dat het ook in jouw organisatie kan gebeuren. Zeker als je werknemers hebt, moet je voorzorgsmaatregelen nemen. Wij vertellen je meer over BHV'ers en EHBO'ers.

Ben jij er ook bij op de KVK Startersdag 2018?
Aanstaande zaterdag is de KVK Startersdag. Hier kunnen startende ondernemers netwerken en zichzelf laten informeren over alles wat bij een eigen onderneming komt kijken. Wij zijn ook bij de KVK Startersdag te vinden in Eindhoven. Ben jij er ook bij?

Pensioenopbouw als zzp’er, wat zijn de mogelijkheden?
Als zzp'er moet je zelf actie ondernemen voor de pensioenopbouw. Dat gaat net iets anders dan dat je gewend bent bij een werkgever. Wij lichten de verschillende mogelijkheden toe en vertellen je hoe je de pensioenopbouw het beste kunt aanpakken.

Een leegstaand bedrijfspand: wat zijn de mogelijkheden?
Heb je een bedrijfspand dat voor een bepaalde periode leeg staat? Dit kan een aantal gevolgen hebben voor de premie van het pand...

Een AOV interessant voor jou?
Zzp'ers krijgen in geval van arbeidsongeschiktheid meestal geen uitkering van de overheid. Daarom overwegen steeds meer zzp’ers een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Is dit ook interessant voor jou? Wij zoeken het uit!

Ben je verantwoordelijk voor machineveiligheid?
Als je voor jouw bedrijf machines aanschaft, vertrouw je erop dat deze veilig zijn en veilig gebruikt kunnen worden door je medewerkers. Maar stel dat er toch een ongeval plaatsvindt met een machine. Kun je dan de machinefabrikant aansprakelijk stellen?