Duurzaam wonen: hoe kunt u geld en energie besparen?

Gepubliceerd op 11 juli 2018

Hypotheken

Steeds meer mensen treffen energiebesparende maatregelen om te profiteren van meer wooncomfort en lagere maandlasten. Bent u benieuwd welke stappen u kunt zetten voor de verduurzaming van uw woning zodat ook u elke maand geld én energie bespaart? Of heeft u een nieuwe woning op het oog en wilt u weten welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot verduurzaming en – niet geheel onbelangrijk – de financiering hiervan? We leggen het in dit artikel graag aan u uit.

Geld besparen en een steentje bijdragen aan een beter milieu. De voordelen van duurzaam wonen zijn de meeste huizenbezitters en – kopers niet onbekend. Een duurzaam huis – bijvoorbeeld een huis waarvoor u niet afhankelijk bent van gas – wordt ook wel het huis van de toekomst genoemd. Een groot voordeel is dat het helemaal niet zo moeilijk is om duurzame maatregelen te treffen.

Energiebesparende voorzieningen

Een HR-ketel en zonnepanelen zijn bekende voorbeelden van energiebesparende voorzieningen. Wist u dat tien zonnepanelen u gemiddeld €450,- per jaar op kunnen leveren? Maar ook het voordeel van isolatie (onder andere het dak en de vloer) kan zomaar oplopen tot €550,- per jaar. Zo is de eenmalige investering voor een gemiddelde eengezinswoning van €2100,- in slechts 4 jaar terugverdiend. Benieuwd wat u nog meer kunt doen om uw woning te verduurzamen en geld te besparen? U vindt ze in het energiebespaarboekje.

Financiering verduurzaming

Wat veel huizenkopers niet weten is dat u extra kunt lenen voor energiebesparende maatregelen. In 2018 kunt u nog maar 100% van de woningwaarde lenen bij de bank, tenzij u extra geld nodig heeft om uw woning te verduurzamen. Hiervoor kunt u 6% meer hypotheek krijgen, ook met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Uw maandelijkse hypotheeklasten worden iets hoger, maar door de lagere energierekening zijn uw woonlasten onderaan de streep vaak zelfs lager. Voordeel: u hoeft op voorhand nog niet exact te weten welke energiebesparende maatregelen u wilt nemen. Voorwaarde is uiteraard wel dat het volledige bedrag aan deze maatregelen besteed wordt.

Energiebespaarbudget

Deze extra financieringsruimte wordt het Energiebespaarbudget genoemd. Wij kunnen als uw financieel adviseur hier meer over vertellen. In 2017 gingen velen u voor: het aantal leningen voor verduurzaming van de woning is in 2017 namelijk gestegen volgens het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVN). In totaal werden er 3.360 stimuleringsleningen (voor onderhoud, renovatie of restauratie aan woningen) en 3.993 duurzaamheidsleningen (voor energiebesparende maatregelen tegen gunstige tarieven) verstrekt.

Meer weten? Neem gerust eens contact met ons op of maak een afspraak.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Duurzaam wonen: hoe kunt u geld en energie besparen?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden