Steek energie in je huis en verduurzaam je woning

Gepubliceerd op 14 juli 2020

Financiële zekerheid

Koop je een woning en wil je die graag voorzien van energiebesparende maatregelen? Of wil je je huidige woning daarvoor gaan aanpassen? Met verduurzaming kun je geld besparen, het milieu ontlasten en je wooncomfort verhogen. Veldsink Advies helpt daarbij. Van de financiering tot aan het uitvoeren van de maatregelen.

Bij nieuwbouw en verbouw

Als je een woning gaat bouwen, dan is dat het ideale moment om meteen maatregelen te nemen die de woning energiezuinig maken. Ook een verbouwing van een bestaande woning is een goede aanleiding om te verduurzamen. Maar zelfs als je niet verbouwt, kun je relatief eenvoudig maatregelen treffen die de woning al een stuk energiezuiniger maken.

Denk bij koop ook aan het energielabel

Ga je een bestaand huis kopen, dan is het verstandig om ook rekening te houden met het energielabel voordat je een bod doet. De kosten van energie vormen immers een relevant onderdeel van de maandelijkse woonlasten. Als je wilt verduurzamen, zal je de investering daarvoor ook in gedachten moeten houden in relatie tot de prijs die je wilt betalen voor de woning.

Financiering van de investering

De maatregelen om de woning te verduurzamen, vragen om een investering. Bij het afsluiten van je hypotheek voor je nieuwe woning mag je in 2020 tot 106% van de waarde van de woning financieren voor energiebesparende voorzieningen (in plaats van 100%). Je mag tevens 9.000 euro meer lenen dan wat maximaal mag op basis van je inkomen. Voor 9.000 euro heb je in een gemiddelde eengezinswoning bijvoorbeeld 10  zonnepanelen, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Over de manier waarop je dit kunt financieren, geven wij je graag advies.  Ook voor je bestaande woning zijn er verschillende mogelijkheden!

Wat is mogelijk voor jouw huis?

Met de bespaarcheck op krijg je heel eenvoudig een goede indicatie van de maatregelen die voor jouw woning interessant kunnen zijn. Een adviseur van De Energiebespaarders komt op jouw verzoek langs om de situatie verder te bekijken en een voorstel te doen. Jouw Veldsink adviseur bespreekt dan met jou hoe je de gewenste energiebesparende voorzieningen het best kunt financieren en kan dit ook voor je regelen.

Veldsink helpt je op weg om erachter te komen waar je je geld het beste aan kunt besteden als het gaat om het energiezuinig maken van je woning. Door onze samenwerking met De Energiebespaarders krijg je inzicht in de maatregelen die je kunt nemen om energie te besparen. Zo weet je snel en concreet welke aanpassingen voor jouw huis geschikt zijn, hoeveel ze kosten en wat ze opleveren.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Steek energie in je huis en verduurzaam je woning
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ