Steek energie in je huis en verduurzaam je woning

Gepubliceerd op 19 mei 2022

Duurzaam

Wil je je recent gekochte koopwoning voorzien van energiebesparende maatregelen? Of wil je je huidige woning daarvoor gaan aanpassen? Met verduurzaming bespaar je geld, ontlast je het milieu en verhoog je je wooncomfort. Veldsink Advies helpt daarbij. Van de financiering tot aan het uitvoeren van de maatregelen.

Bij nieuwbouw en verbouw

Het bouwen van een woning is het ideale moment voor het onmiddellijk treffen van maatregelen die de woning energiezuinig maken. Ook een verbouwing van een bestaande woning is een goede aanleiding om te verduurzamen. Maar zelfs als je niet verbouwt, kun je relatief eenvoudig maatregelen treffen die de woning al een stuk energiezuiniger maken.

Isoleren, ventileren, installeren

Is de isolatie van je bestaande huis slecht geregeld? Begin daar dan als eerst mee. Denk bijvoorbeeld aan gevel-, vloer-, dak- en spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is de meest effectieve manier om geld te besparen en wooncomfort te verhogen. Ook het dichten van kieren en het plakken van radiatorfolie achter de verwarming helpt. Daarnaast zorgt HR++ glas voor veel extra isolatie. Vergeet echter niet dat het regelmatig ventileren van je huis extra belangrijk is in een goed geïsoleerde woning. Nog duurzamer leven? Vervang je oude ketel door een nieuwe of vervang deze door een warmtepomp of zonneboiler. Volledig gasloos gaan is ook een optie. En schaf zonnepanelen aan!

Denk bij koop ook aan het energielabel

Koop je een bestaand huis? Dan is het verstandig om rekening te houden met het energielabel voordat je een bod doet. De kosten van energie vormen immers een relevant onderdeel van de maandelijkse woonlasten. Als je wilt verduurzamen, zal je de investering daarvoor ook in gedachten moeten houden in relatie tot de prijs die je wilt betalen voor de woning.

Financiering van de investering

Deze maatregelen vragen natuurlijk om een investering. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de investering te financieren. Zo zijn er allerlei stimuleringsmaatregelen, subsidies en kortingen op de hypotheekrente mogelijk. Je kunt kiezen voor een duurzaamheidshypotheek waarmee je tot 106% (in plaats van 100%) van de waarde van de woning kunt financieren om energiebesparende voorzieningen te treffen. Je mag tevens 9.000 euro meer lenen dan wat maximaal mag op basis van je inkomen. Voor 9.000 euro heb je in een gemiddelde eengezinswoning bijvoorbeeld 10 zonnepanelen, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Over de manier waarop je dit kunt financieren, geven wij je graag advies. Ook voor je bestaande woning zijn er verschillende mogelijkheden!

Wat is mogelijk voor jouw huis?

Wij helpen je op weg om erachter te komen waar je je geld het beste aan kunt besteden als het gaat om het energiezuinig maken van je woning. Profiteer van de Veldsink Verduurzamers Check en maak direct een afspraak. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Steek energie in je huis en verduurzaam je woning
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden