Kind naar de brugklas? Tijd voor een gesprek over geld

Gepubliceerd op 22 augustus 2021

Betalen en sparen

Heeft jouw kind net groep 8 afgesloten? Een leuk jaar, met een musical, schoolkamp en eindfeest. Maar ook het jaar van de Cito-toets en de middelbare school keuze. De middelbare school is een mooie nieuwe mijlpaal. Waarbij je kind ook meer met geld in aanraking komt. Goed dus, om hier vooraf bij stil te staan.

Pinnen in de kantine

Wist je dat kinderen in veel schoolkantines met pin moeten betalen? Als je kind nog nooit heeft gepind dan is dat best een dingetje. Het geldbedrag, wel of geen transactiebon, het afgeschermd intoetsen van de pincode. Deze stappen zijn voor je kind niet vanzelfsprekend. Samen oefenen maakt je kind zelfverzekerder. Vergeet trouwens ook niet af te spreken waar je kind de pinpas bewaart. Brugklassers zijn namelijk héél goed in spullen kwijt raken. 😉

Zakgeld en afspraken

Denk ook aan het zakgeld. Is het bedrag dat je kind krijgt nog wel voldoende? Is het zakgeld alleen bedoeld voor extraatjes, of ook bestemd als kleedgeld of belgeld? Welke afspraken maak je over eventuele extra kosten, zoals openbaar vervoer of de aanschaf van schoolspullen? En wie betaalt de reparatie als het mobieltje kapot gaat?

Ga in gesprek met je kind

Gebruik de tijd met je kind vooral om in gesprek te gaan over zaken rondom geld. Gewoon tussendoor. Aan tafel tijdens het eten, voor het naar bed gaan of onderweg naar het sporten. Door verschillende onderwerpen onder de aandacht te brengen, geef je jouw kind de juiste bagage om met meer zelfvertrouwen naar de brugklas te gaan. En tegelijkertijd geeft het jezelf de zekerheid dat je kind niet in zeven sloten tegelijkertijd loopt.

Inspiratie voor een gesprek over geld?

Kun je wel wat tips gebruiken om het gesprek over geld met je kind aan te gaan? We helpen je graag met tips om je kind te leren met geld om te gaan. Kom gerust eens binnenlopen bij één van onze vestigingen.

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Kind naar de brugklas? Tijd voor een gesprek over geld
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden