Hoe ziet jouw pensioen eruit?

Gepubliceerd op 15 februari 2022

De financiële foto

Pensioen is inkomen voor na de arbeidzame periode. Dit kan vrijkomen door pensionering, overlijden of door arbeidsongeschiktheid. Het Nederlands pensioenstelsel bestaat uit een 3-pijlersysteem (overheid, werkgever, privé). Je oefent in zekere mate zelf invloed uit op de hoogte van je pensioen. Hoe? Dat leggen we je graag uit.

AOW

De hoogte van het pensioen hangt af van verschillende factoren. In sommige gevallen staat de hoogte vast, in andere gevallen kun je er in grote mate zelf invloed op uitoefenen.
In Nederland bouw je AOW op. Dit is de 1e pijler en die voorziet in een basisinkomen vanaf de AOW-gerechtigde leeftijd.

Pensioen

Veel werkgevers bieden een pensioenregeling aan (2e pijler), maar dit wil niet zeggen dat je voldoende pensioen opbouwt op basis van jouw wensen. Pensioenregelingen via een werkgever bieden meestal de optie om zelf bij te sparen, waardoor je het pensioen kunt aanvullen. Daarnaast heb je in de 3e pijler (privé) ook nog mogelijkheden om een aanvulling op jouw pensioen op te bouwen, bijvoorbeeld met een lijfrentevoorziening.

Een voorziening voor jouw nabestaanden is meestal onderdeel van de pensioenregeling. Hiervoor is het belangrijk na te gaan wat de hoogte is en of dat voldoet aan jouw verwachtingen. Je wilt toch zorgen dat, als je onverhoopt overlijdt, jouw nabestaanden goed verzorgd achterblijven?

Bij arbeidsongeschiktheid valt het inkomen vaak behoorlijk lager uit dan je gewend bent. Zorg er in dat geval voor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is altijd het overwegen waard.

Veldsink Financiële Foto

Veranderingen in je privé- of werksituatie zijn vaak van invloed op de hoogte van je pensioen. Bijvoorbeeld als je eerder wilt stoppen met werken, gaat scheiden, werkloos raakt of overlijdt. In hoeverre hebben die veranderingen invloed op jouw huidige financiële situatie en je wensen voor de toekomst? Dit inventariseren we graag voor je. Laat je inkomenssituatie daarom eens bekijken door een van onze financieel adviseurs. Met behulp van o.a. je pensioenoverzicht maakt onze adviseur een Veldsink Financiële Foto. Hiermee krijg je inzicht in je financiële situatie en mogelijkheden voor nu en later. Zo ga je ontspannen de toekomst in.

Wil jij ook ontspannen de toekomst in? Neem dan contact met ons op. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hoe ziet jouw pensioen eruit?
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden