Binnenkort op vakantie? Check je reisverzekering!

Gepubliceerd op 08 april 2024

Reizen

Het vakantieseizoen loopt zo’n beetje van april tot oktober. Of je nu met je gezin naar de camping in Spanje gaat, een familievakantie op de planning hebt staan of een weekendje weg met vrienden hebt georganiseerd: ontspannen op vakantie wil iedereen.

Je hebt veel tijd gestoken in het uitzoeken van een mooie vakantie. Besteed je ook wat voorbereidingstijd aan het checken van je reis- en annuleringsverzekering? Als jouw reis onverwachts anders verloopt of misschien zelfs helemaal niet doorgaat, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de kosten. Waar let je op bij het kiezen van een reisverzekering?

Dekking voor Europa of wereldwijd

Vrijwel elke reisverzekering biedt de keuze voor dekking in Europa of een wereldwijde dekking. Vanzelfsprekend is je premie lager als je kiest voor Europa-dekking. Let wel op dat niet alle verzekeraars dezelfde landen als Europees land aanmerken. Controleer daarom in de voorwaarden of jouw vakantiebestemming wel of niet onder Europa valt, voordat je een definitieve keuze maakt.

Medische kosten in het buitenland

Een reisverzekering is een belangrijke verzekering. Niet alleen voor schade als je bagage verloren gaat door bijvoorbeeld diefstal, maar ook als je in het buitenland medische hulp nodig hebt. Stel dat je letsel oploopt en daardoor met speciaal vervoer terug naar Nederland moet. Dit vervoer valt niet onder de basisverzekering. Hetzelfde geldt voor medische kosten die je noodgedwongen in het buitenland maakt. Vaak zijn medische kosten op een vakantiebestemming hoger dan in Nederland en komt een deel daarvan voor eigen rekening. De basisverzekering vergoedt namelijk tot maximaal de kosten die de behandeling in Nederland zou kosten. Check dus of jouw reisverzekering deze extra medische kosten wel vergoedt.

Risicovolle activiteiten

Reisverzekeraars zijn geen fan van risicovolle activiteiten zoals bungeejumpen, parachutespringen of parasailen. Sommige verzekeraars sluiten deze activiteiten uit van dekking en beperken hiermee het recht op schadevergoeding bij letsel. Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je dit soort activiteiten tijdens je vakantie ondernemen? Kijk dan eerst even of jouw reisverzekering ook op dit vlak de juiste dekking biedt.

Reisgezelschap

Afhankelijk van je gezelschap is het misschien beter als iedereen een eigen reisverzekering afsluit of wellicht kun je als groep een aparte verzekering afsluiten. Neemt je kind iemand mee of staan studerende en uitwonende kinderen ook op de boeking? Of is het een familievakantie met opa’s, oma’s en andere familieleden?

De juiste dekking voor jouw vakantie

Een reisverzekering lijkt simpel, maar kan je vakantie flink verpesten als je niet de goede dekking kiest. Heb je een (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering, ga dan na of de dekking past bij de reis die gepland staat. Wat voor vakantieganger ben jij? Doe de online reisverzekeringscheck en maak meteen een afspraak. Of loop even binnen bij het kantoor bij jou in de buurt. We adviseren je graag over de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie. Ook dan zijn we er voor jou.

En als je dan straks vertrekt, vergeet je dan niet om het alarmnummer en het polisnummer mee te nemen? Dan kun je meteen de juiste hulp inschakelen als het onverhoopt nodig is!

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Binnenkort op vakantie? Check je reisverzekering!
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden