Binnenkort op vakantie? Check je reisverzekering!

Gepubliceerd op 30 maart 2023

Reizen

Het vakantieseizoen is in aantocht en veel mensen gaan eropuit. Of je nu een citytrip gepland hebt, een actieve rondreis gaat maken of straks geniet van zon, zee en strand: ontspannen op vakantie wil iedereen!

Je hebt veel tijd gestoken in het uitzoeken van een mooie vakantie. Besteed je ook wat voorbereidingstijd aan het checken van je reis- en annuleringsverzekering? Als jouw vakantie onverwachts niet door kan gaan, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over het financiële stuk. Waar let je op bij het kiezen van een reisverzekering?

Medische kosten in het buitenland

Een reisverzekering is een belangrijke verzekering. Niet alleen voor schade als je bagage verloren gaat door bijvoorbeeld diefstal, maar ook als je in het buitenland medische hulp nodig hebt. Stel dat je letsel oploopt en daardoor met speciaal vervoer terug naar Nederland moet. Dit vervoer valt niet onder de basisverzekering. Hetzelfde geldt voor medische kosten die je noodgedwongen in het buitenland maakt. Vaak zijn medische kosten op de vakantiebestemming hoger dan in Nederland en komt een deel daarvan voor eigen rekening. De basisverzekering vergoedt namelijk tot maximaal de kosten die de behandeling in Nederland zou kosten. Check dus of jouw reisverzekering deze extra medische kosten wel vergoedt.

Dekking voor Europa of wereldwijd

Vrijwel elke reisverzekering biedt de keuze voor dekking in Europa of een wereldwijde dekking. Vanzelfsprekend is je premie lager als je kiest voor Europadekking. Let wel op dat niet alle verzekeraars dezelfde landen als Europees land aanmerken. Controleer daarom in de voorwaarden of jouw vakantiebestemming wel of niet onder Europa valt, voordat je een keuze maakt.

Risicovolle activiteiten

Reisverzekeraars zijn geen fan van risicovolle activiteiten zoals bungeejumpen, parachutespringen of parasailen. Sommige verzekeraars sluiten deze activiteiten uit van dekking en beperken hiermee het recht op schadevergoeding bij letsel. Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je dit soort avontuurlijke activiteiten tijdens je vakantie ondernemen? Kijk dan eerst even of de reisverzekering van jouw keuze ook op dit vlak de juiste dekking biedt.

Reisgezelschap

Ga na of jouw reisverzekering ook dekking biedt voor het gehele reisgezelschap. Neemt je kind een vriendje mee of staan studerende en uitwonende kinderen ook op de boeking? Of is het een familievakantie met opa’s, oma’s en andere familieleden? Misschien is het beter als iedereen een eigen reisverzekering afsluit of wellicht heb je als groep een aparte verzekering nodig.

De juiste dekking voor jouw vakantie

Het is dus belangrijk om je reis- en annuleringsverzekering goed te regelen. Heb je al een (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering, ga dan na of de dekking past bij de reis die gepland staat. Wat voor vakantieganger ben jij? Doe de online reisverzekeringscheck en maak meteen een afspraak of loopt even binnen bij het kantoor bij jou in de buurt. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Binnenkort op vakantie? Check je reisverzekering!
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden