3 manieren om op je huidige hypotheek te besparen

Gepubliceerd op 15 februari 2019

Betalen en sparen

Minder maandlasten, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om op je bestaande hypotheek te besparen. En dan vooral op de hypotheekrente. Wij geven je drie tips. 

1. Sluit een betaalrekening af

Bij veel banken is er een kans om de hypotheekrente te verminderen, wanneer je daar óók een betaalrekening afsluit. Sluit een betaalrekening af voor je inkomsten en uitgaven, inclusief aflossing van de hypotheek, en het voordeel is voor jou.

2. Ga voor rentemiddeling

Als je jaren geleden een hypotheek hebt afgesloten, is de bijbehorende rente misschien een stuk hoger dan de actuele hypotheekrente. Maar wist je dat je óók van de huidige lage rente kan profiteren, zonder dat je hoeft te wachten tot de rentevaste periode voorbij is? Kijk eens of je in aanmerking komt voor rentemiddeling. Je krijgt dan een nieuwe rentevaste periode, waarbij het verschil tussen je rente en de actuele rente wordt gemiddeld.

Je betaalt hiervoor wel kosten, maar dan nog kan het je een flink voordeel opleveren. Eén van onze adviseurs kan je helpen met de berekening.

3. Kijk of de rente omlaag kan

Is je woning in waarde gestegen, of heb je al veel afgelost? Dan kan je hypotheekrente misschien omlaag. We leggen uit hoe dat werkt.

De verhouding tussen uw openstaande hypotheekschuld en de marktwaarde van je woning, noemen we de schuld-marktwaardeverhouding. Bij een aantal banken zijn er verschillende tariefgroepen verbonden aan de schuld-marktwaardeverhouding. Hoe hoger de verhouding, hoe hoger de tariefgroep. En hoe hoger de tariefgroep, hoe hoger de rente.

Als de woningwaarde stijgt tijdens de rentevaste periode of als je veel hebt afgelost, dan verandert misschien de schuld-marktwaardeverhouding en val je in een lagere tariefgroep met een lagere rente. De woningwaarde wordt bepaald aan de hand van een taxatierapport of de WOZ waarde van je woning. Tip: soms is het slim om iets meer af te lossen, om zo in een lagere klasse te komen.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Eén van onze adviseurs helpt je graag verder om te kijken of je kunt besparen op je huidige hypotheek.

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
3 manieren om op je huidige hypotheek te besparen
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden