Zo geef je je kind een voorsprong voor de middelbare

Gepubliceerd op 12 augustus 2020

Betalen en sparen

De middelbare school is een nieuwe mijlpaal. Voor je kind en voor jezelf. Dat kan best spannend zijn. Maar met de juiste voorbereiding, geef je je kind een voorsprong.

Begin op tijd!

Het is fijn als voor de start van het nieuwe schooljaar alles goed is geregeld. Dat alle schoolspullen in huis zijn. Dat het vervoer is geregeld en de thuiswerkplek fijn voelt. Het gaat om de praktische zaken. Hier kun je op tijd aan beginnen, zodat je kind klaar is voor de start van het schooljaar.

Regel de bankzaken en maak geldafspraken

Behalve praktische zaken, is het prettig als ook de bankzaken geregeld zijn. Heeft je kind bijvoorbeeld een betaalpas? In veel schoolkantines kan er namelijk alleen nog met pin worden betaald. En het is ook een mooi moment om over te stappen naar digitaal zakgeld. Weet je hoeveel zakgeld brugklassers krijgen? Ook hiervoor hebben we tips opgesteld.

Bied een luisterend oor

Voor je kind kan de overstap naar de middelbare school best spannend zijn. Dat is heel normaal. Het helpt als je jezelf hiervan bewust bent. Stel vragen. Wil je iets weten? Kan ik je ergens mee helpen? Vertel een eigen ervaring. Het helpt allemaal om de drempel te verlagen en je kind goed voorbereid te laten starten.

Praat met andere ouders

En net zoals het voor je kind spannend is, kan dat ook voor jezelf gelden. Het is weer een stapje naar zelfstandigheid. Van loslaten. Je kind gaat steeds vaker eigen beslissingen nemen. Loop je een keer tegen een uitdaging aan? Praat dan vooral met andere ouders. Vaak herkennen ouders elkaars uitdagingen en kun je samen tot een oplossing komen.

Ook wij staan voor je klaar!

Heb je specifieke vragen? Onze adviseurs staan voor je klaar om te helpen bij de financiële opvoeding van je brugklasser.

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Zo geef je je kind een voorsprong voor de middelbare
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ