Zo geef je je kind een voorsprong voor de middelbare

Gepubliceerd op 12 augustus 2020

Betalen en sparen

De middelbare school is een nieuwe mijlpaal in het leven van je kind maar ook voor jou als ouder. En dat is best spannend. Met de juiste voorbereiding, geef je je kind een voorsprong.

Begin op tijd!

Het is fijn als voor de start van het nieuwe schooljaar alles goed is geregeld. Dat alle schoolspullen in huis zijn. Dat je kind een goede fiets heeft of met het juiste ov-abonnement naar school kan en dat er een fijne plek in huis is om huiswerk te kunnen maken. Aan deze praktische zaken kun je op tijd beginnen, zodat je kind klaar is voor de start van het schooljaar.

Regel de bankzaken en maak geldafspraken

Behalve praktische zaken, is het prettig als ook bankzaken geregeld zijn. Heeft je kind bijvoorbeeld al een betaalpas? De start op de middelbare school is een mooi moment om over te stappen op digitaal zakgeld. In veel schoolkantines kan er namelijk alleen met pin worden betaald. Maak ook afspraken hoeveel zakgeld jouw brugklasser krijgt en waar hij of zij het geld aan moet en mag besteden. Zit daar bijvoorbeeld ook kleedgeld in of het telefoonabonnement? En wat spreken jullie af over verjaardagscadeautjes voor vrienden en sparen? Pas het zakgeld aan op de te verwachten uitgaven. Ook hiervoor hebben we tips opgesteld.

Bied een luisterend oor

Voor je kind kan de overstap naar de middelbare school best spannend zijn. Dat is heel normaal. Het helpt als je jezelf hiervan bewust bent. Stel vragen. Wil je iets weten? Kan ik je ergens mee helpen? Vertel een eigen ervaring. Het helpt allemaal om de drempel te verlagen en je kind goed voorbereid te laten starten.

Praat met andere ouders

En net zoals het voor je kind spannend is, kan dat ook voor jezelf gelden. Je kind neemt weer een stapje naar meer zelfstandigheid en naar meer eigen beslissingen nemen. Voor ouders is het een nieuwe les in loslaten. Loop je een keer tegen een uitdaging aan? Praat dan vooral met andere ouders. Vaak herkennen ouders elkaars uitdagingen en kun je samen tot nieuwe inzichten komen.

Ook wij staan voor je klaar!

Heb je specifieke vragen? Onze adviseurs staan voor je klaar om te helpen bij de financiële opvoeding van je brugklasser.

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Zo geef je je kind een voorsprong voor de middelbare
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden