Waarom juist mobiel bankieren je kind helpt

Gepubliceerd op 01 mei 2019

Betalen en sparen

Dankzij internetbankieren, contactloos pinnen, retourpinnen en mobiel bankieren regelen we onze geldzaken heel anders dan vroeger. Het is goed om je kind te leren hoe met deze mogelijkheden om te gaan. En dat kan zeker, want mobiel bankieren is bijvoorbeeld een ideaal hulpmiddel voor je kind om zijn of haar geldzaken te regelen.

Digitaal geld

Goed leren omgaan met geld is zelfs belangrijker geworden door de opkomst van digitaal geld. Contant geld zit in je portemonnee en het is meteen duidelijk wanneer het (bijna) op is. Maar je pinpas ziet er altijd hetzelfde uit. Ongeacht het saldo op de rekening. Daarom is het moeilijker om overzicht te houden over je geldzaken. Dat geldt ook voor je kind.

Mobiel Bankieren als hulpmiddel

Sommige ouders staan een beetje huiverig tegenover mobiel bankieren voor een kind. Het is tenslotte een makkelijke manier om geld over te boeken. Maar juist met Mobiel Bankieren leert je jouw kind beter omgaan met geld. Het geeft je kind namelijk altijd inzicht in zijn of haar geldzaken. Dit zijn de voordelen:

 • Waarschijnlijk heeft je kind ook een mobiel in zijn of haar (school)tas zitten. Gratis wifi wordt steeds vaker aangeboden. Hierdoor is de Mobiel Bankieren app bijna altijd te gebruiken.
 • Je kind ziet direct wat het saldo is. Maar ook welke overboekingen er de afgelopen tijd zijn gedaan. Zo worden alle geldzaken goed zichtbaar en duidelijk.
 • In het overzicht Transacties kan je kind eigen spaarpotten aanmaken. Zo kan je kind sparen voor specifieke doelen. Ook dat geeft overzicht en stimuleert vooral om door te sparen.
 • Uiteraard is ook mobiel bankieren goed beveiligd. Je kind moet eerst inloggen met een code om toegang te krijgen. Dus als de mobiel van je kind wordt gestolen, heeft de dief geen toegang tot de Mobiel Bankieren app.

Toch spannend

Natuurlijk is het spannend dat je kind steeds meer zelfstandig beslissingen kan nemen. Ook over zijn of haar geld. Maar juist door hier samen mee aan de slag te gaan, kun je overzicht houden. Je kunt je kind leren om te gaan met contant geld en ook met digitaal geld. En tot 18 jaar krijg je op je eigen Mobiel Bankieren app, indien gewenst ook de rekeningen van je kind te zien. Zo kun je op afstand meekijken en meehelpen mocht het nodig zijn.

Voor advies over betalen en sparen voor jezelf of voor je kinderen, helpen onze adviseurs je graag mee!

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Waarom juist mobiel bankieren je kind helpt
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden