Verlies of diefstal op vakantie? Doe aangifte!

Gepubliceerd op 18 september 2018

Verzekeren

Voor de meesten van ons zit de vakantie er weer op. Hopelijk heeft u heerlijk onbezorgd kunnen genieten. Helaas gebeurt het maar al te vaak: u verliest iets of u wordt bestolen! Help, wat nu? Gelukkig heeft u een reisverzekering. Maar wat vergoedt de reisverzekering eigenlijk en welke voorwaarden zitten hier aan verbonden?

Schade claimen 

Het is niet ingewikkeld om een claim in te dienen nadat u geconfronteerd bent met verlies of diefstal, maar wél erg belangrijk dat u de juiste stappen onderneemt! Allereerst is het van belang het schadeformulier zo volledig mogelijk in te vullen en dit zo snel mogelijk bij ons te melden. De schademelding wordt dan zorgvuldig door een van onze schadeadviseurs afgewikkeld.  Zij leggen contact met de betreffende verzekeraar. Wij adviseren u om hier niet mee te wachten tot u thuis bent van vakantie. Hoe eerder wij van de diefstal af weten, hoe sneller wij u van dienst kunnen zijn!

Doe aangifte!

Bij verlies of diefstal tijdens vakantie verwachten verzekeraars dat naast het ingevulde schadeformulier ook een proces verbaal aanwezig is; niet alleen bij diefstal, maar ook bij verlies! Ervaring leert dat dit in geval van verlies vaak wordt vergeten en wij om die reden geen vergoeding kunnen toezeggen. Dit zou zonde zijn. Wij adviseren u dan ook met klem om in beide gevallen direct aangifte te doen bij de lokale politie en een kopie van het proces verbaal met ons te delen. De reisverzekering zal de diefstal beoordelen en kijken of uw claim terecht is.

Wat dekt de reisverzekering?

Het indienen van een claim wil niet zeggen dat deze onmiddellijk wordt geaccepteerd. Dit is afhankelijk van een aantal onderdelen, waaronder het type reisverzekering, de polisvoorwaarden en de omstandigheden waarin de diefstal is ontstaan. In het recente verleden werd er veel gefraudeerd met het claimen van schade op de reisverzekering. Om die reden zullen verzekeraars iedere claim goed en kundig onder de loep nemen. Los daarvan is het überhaupt niet zeker of uw schade door de reisverzekering wordt vergoed. Indien het risico door een andere verzekering gedekt wordt, gaat deze verzekering voor. Diefstal van uw laptop wordt bijvoorbeeld gedekt door de buitenshuisdekking van uw inboedelverzekering.

Het is dus in alle gevallen raadzaam om de voorwaarden van uw andere verzekeringen na te kijken. Heeft u vragen over uw reisverzekering? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Verlies of diefstal op vakantie? Doe aangifte!
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden