Slimme tips om te besparen

Gepubliceerd op 08 juli 2020

Betalen en sparen

Geld besparen, dat willen we allemaal wel. Toch? Het blijkt vaak lastiger dan we denken. Maar het kán wel. Daarom helpen we je graag op weg met een aantal slimme tips.

‘Koop producten die niet voorgesneden zijn’

Voorgekookte aardappelschijfjes, gesneden nasigroenten, geschrapte worteltjes. De schappen in de supermarkt staan vol gemak. Hartstikke handig, want we zijn al druk genoeg. Maar wie echt op zijn of haar geld wil letten, kan het beste ongesneden producten kopen. Voor een paar euro meer koop je 5 kilo aardappels in plaats van 500 gram. Daar doe je natuurlijk veel langer mee. Ook slim: koop ruim in, snijd alles thuis voor en doe het in vershoudbakjes. Dan heb je de rest van de week tóch dat gemak. En als je het helemaal goed wilt aanpakken, koop je groenten en fruit dan op de markt en volg de seizoenen.

‘Neem eens per week contant geld op’

Onzichtbaar geld geef je veel makkelijker uit. Pin daarom een keer per week een vast bedrag, bijvoorbeeld voor de boodschappen. Zo ben je bewuster van wat je uitgeeft en zie je precies wat je nog kunt besteden. Wil je toch liever pinnen? Open dan een aparte rekening, waar je maandelijks een vast bedrag op stort voor boodschappen en etentjes.

‘Pak die korting’

Wie koopt zonder korting, is een dief van de eigen portemonnee. Tegen sluitingstijd en op maandagochtend liggen de meeste houdbare producten met korting in de schappen. Het is dus slim om op die momenten boodschappen te doen. Ook handig: doe voor een hele week boodschappen mét een boodschappenlijstje, om impulsaankopen te voorkomen. Ben je meer een online shopper? Check dan op kortingssites als Shopkorting of Pepper of er toevallig een geldige actie is.

‘Ga buiten sporten’

Heb je een abonnement op de sportschool, maar weet je na al die maanden nog steeds niet hoe die fitnessapparaten eigenlijk werken? Zeg het abonnement op en ga lekker buiten sporten. Download een gratis app om te leren hardlopen of begin een sportclubje met de buren. Samen sporten is immers extra motiverend. Geen hardloper? Elke dag een uurtje wandelen doet ook al wonderen voor de gezondheid.

Vooruit dan, nog een paar extra tips:

 • Loop al je contracten en verzekeringen na en kijk welke je kunt opzeggen of oversluiten tegen een lager tarief. Heb je bijvoorbeeld die smartphoneverzekering écht nodig?
 • Meld je aan op Peerby, zodat je de spullen van mensen uit de buurt kunt gebruiken. Waarom een schuurmachine kopen als je hem ook kunt lenen?
 • Schrijf je uit voor alle nieuwsbrieven van webshops. Geloof ons: het bespaart je een hoop verleidingen.
 • Leer jezelf nieuwe dingen aan. Van een band plakken tot een jurk naaien: het is goedkoper als je het zelf doet (en ook veel leuker). Op YouTube staan genoeg handige filmpjes.
 • Zeg je tijdschriften op en ga naar de Bibliotheek om de nieuwste edities te lezen.

Onze adviseurs geven onze klanten dagelijks tips en adviezen op het gebied van sparen, betalen, hypotheken en verzekeringen. Benieuwd wat onze adviseurs voor jou kunnen betekenen? Loop gerust eens binnen; de koffie staat klaar!

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Slimme tips om te besparen
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden