Schade aan vloer, keuken of auto? Kies voor duurzaam herstel

Gepubliceerd op 17 augustus 2022

Duurzaam

Waarom zou je het hele aanrechtblad vervangen als er een barst in zit? Of zou je de hele vloer vervangen als er alleen waterschade is bij de verwarming? En is het echt nodig om de bumper helemaal over te spuiten bij die ene kras op je auto? Dat kan allemaal milieuvriendelijker door te kiezen voor deelreparatie. Het duurzaam herstellen van schade is een ontwikkeling die je ziet bij woonverzekeringen, zoals de inboedel- en opstalverzekering, maar je komt het ook steeds meer tegen bij autoverzekeringen.

Duurzaam schadeherstel

Duurzaam schadeherstel houdt in dat een product niet wordt vervangen, maar hersteld. Reparatie heeft veel voordelen ten opzichte van vervangen. Zo zijn er geen lange levertijden voor materialen en hoef je je huis niet leeg te halen om bijvoorbeeld de vloer te vervangen. Het is ook een stuk sneller gedaan, dus minder ingrijpend voor jou. Bovendien zijn de hersteltechnieken tegenwoordig zo goed dat je niets meer ziet van de reparatie.

Naast deze voordelen is ook de milieubelasting een stuk lager. Voor een vloer hoeft er immers geen hout gekapt, verscheept en bewerkt te worden. In deze tijd dat we graag duurzamer willen leven is dat extra mooi meegenomen.

Autoschade duurzaam herstellen

Ook bij schade aan je auto zijn er steeds meer schadeherstelbedrijven die werken met milieubesparende technieken. Denk aan het wegwrijven van deukjes om zo de lak te behouden of het gebruik van gerecyclede onderdelen bij reparaties en de inzet van minder belastende chemicaliën.

Duurzaam verzekeren

Een aantal verzekeraars werkt al samen met schadeherstelbedrijven die schades zoveel mogelijk op een milieuvriendelijke manier repareren. Vind jij dit ook belangrijk en vraag je je af of jouw verzekeraar hier ook mee bezig is? De Veldsink adviseur bij jou in de buurt zoekt het graag voor je uit. Duurzamer leven? Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Schade aan vloer, keuken of auto? Kies voor duurzaam herstel
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden