Hoe veilig pint jouw kind? Vijf opvoedtips

Gepubliceerd op 09 september 2019

Betalen en sparen

De helft van alle kinderen van 10 jaar en ouder weet hun pincode uit hun hoofd. Vijf jaar geleden was dat nog 70 procent, blijkt uit onderzoek van het Nibud. Een pincode op een briefje schrijven is niet écht veilig, natuurlijk. Hoe zit dat bij jouw kind(eren)? We helpen je met vijf opvoedtips.

Tip 1: Oefen met je kind

Hoe vaak betaal je zelf nog met contant geld? Juist, je kind weet bijna niet beter of je betaalt alles met een pasje. En de enige manier om dat te leren is door het te doen. Oefenen, oefenen, oefenen dus.

Tip 2: Begin op tijd

Op tijd, dat wil zeggen voordat je kind naar de middelbare school gaat. Op veel middelbare scholen moeten kinderen namelijk in de schoolkantine betalen met hun pinpas. Des te belangrijker dus dat ze dan weten hoe ze dat veilig kunnen doen.

Tip 3: Zorg dat je kind zijn pincode geheimhoudt

Leer je kind dat het zijn pincode altijd goed geheim moet houden. Uit het hoofd leren is dus belangrijk, want opschrijven is niet veilig. Ook moet je kind erop letten dat niemand meekijkt als hij zijn pincode intoetst.

Tip 4: Kijk regelmatig met je kind naar zijn saldo

En dan staat je kind in de schoolkantine en kan het niet betalen. Hoe kan dat nou? Te weinig saldo is vaak de oorzaak. Je kind denkt wellicht dat hij of zij alles wel onthoudt, maar dat valt in de praktijk vaak tegen. Een Mobiel Bankieren App is ook een handig hulpmiddel.

Tip 5: Help je kind om te sparen

Spaar je zelf? Kinderen van ouders die sparen belangrijk vinden gaan zelf ook gemakkelijker sparen. Zo leren kinderen hoe belangrijk het is om te sparen voor grotere uitgaven. Bijvoorbeeld om hun mobiele telefoon te kunnen betalen of te laten repareren. Een spaardoel bedenken helpt dan!

Meer informatie?

Benieuwd naar meer informatie? Veldsink Advies werkt op sommige vestigingen samen met RegioBank ten aanzien van betalen en sparen, dus ook voor je kind! Loop gerust eens binnen in één van onze vestigingen!

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hoe veilig pint jouw kind? Vijf opvoedtips
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden