Duurzamer leven? Zo doe je dat!

Gepubliceerd op 07 oktober 2019

Betalen en sparen

Schone oceanen, ongerepte bossen en een stabiel klimaat. Dát is wat we wensen voor onze (klein)kinderen en hun kinderen. Maar als we dat willen, moeten we wel iets beter voor onze planeet zorgen. Gelukkig hoeft dat niet moeilijk of duur te zijn.

Donderdag 10 oktober is het Dag van de Duurzaamheid. Maar iedereen kan op elk moment beginnen met duurzamer leven. Het draait namelijk om bewuste keuzes maken in alledaagse dingen. Wat voor eten zet je vanavond bijvoorbeeld op tafel? En hoe vaak ga je met vriendinnen shoppen terwijl je kledingkast al uitpuilt? Wie bewust leeft draagt niet alleen een steentje bij aan het milieu, maar houdt ook aan het einde van de maand ook wat extra geld over in de portemonnee. Doen dus!

Laat de auto staan

Breng als het kan je kinderen met de fiets naar school of het sportveld. En pak zelf eens de trein of bus naar het werk. We snappen allemaal dat het op hectische dagen verleidelijk is om even snel de auto te pakken, maar goed voor het milieu is dat niet.

Koop meer biologische producten

De schappen in supermarkten zijn rijkelijk gevuld. Oók met duurzame alternatieven, die beter zijn voor het milieu. Probeer ook eens een dagje geen vlees te eten. Voor wie vegetarisch koken nog wat lastig vindt: er zijn heel veel vegetarische kookboeken. Ook online zijn gratis en voor niets honderden lekkere vegetarische recepten te vinden.

Ga niet onnodig shoppen

Wist je dat de kledingindustrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is? De CO2-uitstoot is hoog, er is ontzettend veel water voor nodig en het vervuilde water stroomt ook nog eens terug de natuur in. Wat het nog erger maakt: in Nederland gooien we jaarlijks zo’n 235 miljoen kilo kleding weg! Dus ga je binnenkort shoppen voor een nieuwe winterjas? Vraag jezelf dan eerst even af of de jas van vorig jaar echt niet nog een jaartje mee kan.

Verduurzaam je woning

Vanaf 2019 geldt er een hogere belasting op gas. Dus hoe meer gas je verbruikt, hoe meer je het in de portemonnee gaat voelen. Gemiddeld kan een energierekening met wel € 150,- stijgen. Hoog tijd dus om je woning te verduurzamen! Bijvoorbeeld met zonnepanelen of goede isolatie. Informeer eens bij één van onze adviseurs over hoe je deze investering zou kunnen betalen.

Gebruik zo min mogelijk plastic

Tasjes, bakjes, zakjes. Bijna alles is van plastic! Vaak voor eenmalig gebruik. Daarna gooien we het weg. Een groot deel belandt als zwerfvuil in de natuur. En het kan wel honderd jaar duren voordat het is afgebroken. Het plastic in oceanen zorgt zelfs voor miljoenen dode zoogdieren en zeevogels. En via de vissen die we eten, komen de plasticdeeltjes weer in onze voedselketen terecht. Dit moet echt anders. Dus heb je de keuze? Kies dan voor ander verpakkingsmateriaal. Koop niet steeds voor € 0,10 een plastic tasje in de winkel, en hergebruik spullen zoals waterflesjes.

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Duurzamer leven? Zo doe je dat!
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden