Coronavirus en werkgeverschap: hoe kom ik deze periode met mijn personeel zo goed mogelijk door?

Gepubliceerd op 01 april 2020

Medewerkers

Het coronavirus zorgt ervoor dat werkgevers voor grote uitdagingen komen te staan. Hoe houd je je medewerkers aan het werk? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf blijft draaien? We delen graag tips met je om samen met je personeel te werken aan betere tijden.

Commercieel plan

Medewerkers hebben vaak de beste ideeën. Daag jouw medewerkers uit om te brainstormen over de toekomst. Waar zien zij commerciële kansen? Wat wilden jullie al maanden oppakken maar kwam er maar niet van? Is het je de afgelopen maanden niet gelukt om je doelstellingen te halen? Pak deze tijd om bovenstaande zaken op te pakken. Laat je personeel een commercieel plan maken van A tot Z zodat jullie, als deze crisis voorbij is, effectief aan de slag kunnen om de markt opnieuw te bestormen!

Make-over

Stond een make-over van je bedrijf toevallig al lange tijd op de planning? Dit is misschien wel het goede moment om de kwast in de hand te nemen en je bedrijf op te knappen! Als deze gekke tijd voorbij is heb je hier hopelijk geen tijd meer voor.

Persoonlijke ontwikkeling

Zit jouw personeel thuis en hebben ze niet genoeg werk om vooruit te kunnen? Laat hen zich richten op hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wellicht kun je een simpele webinar ontwikkelen, naslagwerk dat je nog hebt liggen delen met je team of gebruikmaken van online leertools.

Goede thuiswerkplek

Werkt jouw personeel vanuit huis? Probeer thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken. Geef hen eventueel een fijne kantoorstoel of extra scherm zodat ze fijn kunnen blijven werken.

Blijf in contact

Houd veelvuldig contact met je personeel. Deze coronacrisis is niet alleen voor jou als werkgever, maar ook voor je medewerkers een onzekere tijd. Houd je personeel betrokken bij de organisatie. Zeker als iedereen thuiswerkt is het belangrijk om regelmatig in contact te blijven met elkaar. Zo begrijpen zij jou ook beter en behoudt iedereen het gevoel dat jullie samen de schouders eronder zetten. Heb je een klein team? Houd dan bijvoorbeeld regelmatig skype-gesprekken. Grotere teams kunnen vaker mailen/appen of video-gesprekken inplannen.

Win advies in bij experts

Nieuwe adviezen en maatregelen van het RIVM en de regering volgen elkaar in rap tempo op. Houd ze in de gaten! Heb je hulp van de bank nodig, zorg er dan tijdig voor dat je je financiële stukken op orde hebt.

Misschien heb je juist behoefte aan advies op het gebied van risicomanagement of werkgeverschap? Neem dan vooral eens contact op met een van onze Veldsink adviseurs bij jou in de buurt die hier veel kennis en ervaring in hebben. We helpen je graag.

Blijf positief!

Wellicht de belangrijkste tip van allemaal; blijf positief en ga op zoek naar kansen! Nu is de tijd om te laten zien wat voor type ondernemer je bent. Ga je in de acceptatie-modus en leg je je neer bij de crisis? Of toon je leiderschap en laat je zien dat je niet voor niets ondernemer bent geworden? Hoe moeilijk het nu ook lijkt, we komen deze bijzondere tijd door en dan moet je klaar zijn om er met volle vaart voor te gaan!

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Coronavirus en werkgeverschap: hoe kom ik deze periode met mijn personeel zo goed mogelijk door?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden