Bliksemschade, ben ik verzekerd?

Gepubliceerd op 07 september 2018

Verzekeren

Warme en benauwde zomerdagen eindigen geregeld met een pittige onweersbui. Vaak is het alleen buiten te horen, maar wát moet u nu doen als de bliksem echt een keer inslaat? Bent u wel verzekerd tegen bliksemschade?

Wanneer is er sprake van bliksemschade?

Wanneer de bliksem op uw huis of in de omgeving inslaat kan dit tot flinke schade leiden. Dit kan zijn in de vorm van brand, doorgescheurde muren of er kan schade aan elektrische apparaten ontstaan. Ook kan het zo zijn dat er schade aan uw auto of motor ontstaat als gevolg van de inslag.

In huis

Het is belangrijk om bliksemschade in huis zoveel mogelijk te beperken. Het kan handig zijn om kapotte apparaten te bewaren voor het geval dat de verzekeraar hier naar vraagt om de schade beter in te kunnen schatten.

In de auto

Wat moet u doen als de bliksem inslaat terwijl u in de auto zit? Allereerst is het belangrijk om een kwartier in de auto te blijven zitten. Pas na dit kwartier is het veilig om uit te stappen. Auto’s zijn gelukkig goed bestand tegen blikseminslag.

Verzekering

Bliksemschade valt doorgaans onder de inboedel- en opstalverzekering. Hieronder valt schade aan uw spullen, dus ook de elektrische apparaten. Schade aan uw woning valt onder de opstalverzekering. Afhankelijk van uw autoverzekering, is ook uw voertuig tot op zekere hoogte verzekerd tegen bliksemschade. Houd echter wel rekening met de polisvoorwaarden.

Schade? Neem contact op met uw Veldsink schadeadviseur

Wat er ook is gebeurd, breng ons op de hoogte van de geleden schade zodat wij u kunnen helpen bij het indienen van een schadeclaim. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen of een afspraak maken met een van onze Veldsink schadeadviseurs.

Bron: Finfin van adfiz

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Bliksemschade, ben ik verzekerd?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden