Zorgeloos genieten op de camping en festivals: zo bescherm je jouw spullen

Gepubliceerd op 10 juni 2024

Reizen

Of je deze zomer nu met je tentje op reis gaat of van festival naar festival toert, je wilt genieten zonder zorgen. Waarschijnlijk neem je flink wat waardevolle spullen mee. Je telefoon, camera, tablet, zonnebril, laptop, horloge, koptelefoon of e-reader… Zijn die eigenlijk wel verzekerd in de tent? In dit artikel leggen we uit hoe je diefstal uit je tent kunt voorkomen en hoe je je spullen beter beschermt. Zo kun jij onbezorgd genieten deze zomer.

Je inboedelverzekering geldt niet op reis

Stel je voor: na een fantastische dag kom je vol energie terug bij je tent. En dan ontdek je dat je laptop verdwenen is. Net als de camera die je achtergelaten had. Een nachtmerrie, toch? Zeker als je met lege handen achterblijft, omdat je spullen niet verzekerd zijn. Want veel jongeren denken ten onrechte dat hun spullen in de tent verzekerd zijn via hun inboedelverzekering. Maar die dekt alleen spullen in huis. Je hebt een reisverzekering nodig.

Met een (doorlopende) reisverzekering ben je meestal wel verzekerd

Met een reisverzekering krijg je jouw spullen meestal wel vergoed bij diefstal. Bijvoorbeeld als die spullen ’s nachts uit je tent gestolen worden terwijl jij daarin ligt te slapen. Check voor vertrek altijd je polisvoorwaarden, want je hebt vaak een eigen risico en je kostbare spullen zijn tot een maximumbedrag verzekerd. Dit betekent dat als de waarde van je gestolen items boven dit bedrag ligt, je nog steeds een deel zelf moet betalen. Neem je jouw gloednieuwe, dure camera mee? Vergeet niet om je verzekering daarop aan te passen.

Let op: ga je overdag op pad en laat je jouw kostbare spullen in de tent liggen? Als ze gestolen worden, krijg je ze niet vergoed van je reisverzekering. Je hebt je spullen niet zorgvuldig genoeg opgeborgen. Voor inbrekers is het een kwestie van de tent openritsen en klaar. Verzekeraars verwachten dat je meer maatregelen neemt om je kostbaarheden te beschermen.

Wat je beter kunt doen: je spullen in je afgesloten auto bewaren

De meeste reisverzekeringen keren wel uit als spullen gestolen worden uit de auto. Maar alleen als je kostbare spullen niet zichtbaar zijn van buitenaf, je auto afgesloten op een veilige plek staat en er duidelijke sporen van inbraak zijn. Controleer voor vertrek wat de regels van jouw reisverzekering zijn.

Tips om diefstal uit je tent te voorkomen

Zo bescherm je jouw spullen als jij op pad bent:

 • Laat waardevolle en dierbare spullen liever thuis
  Antieke sieraden, die dure camera, je laptop: heb je ze echt nodig tijdens dit kampeertripje?
 • Berg belangrijke spullen op de camping veilig op in een kluis
  Laat je spullen niet onbeheerd achter in je tent. Je kunt ze meenemen als je op pad gaat. Of je huurt een kluis op de camping waar je ze in legt.
 • Bewaar waardevolle spullen tijdelijk in je afgesloten auto
  Leg je spullen uit het zicht en parkeer je auto op een veilige plek.
 • Sluit je tent af met een klein slotje
  Dit houdt niet alles tegen, maar het ontmoedigt gelegenheidsdieven.
 • Zet je tent op een veilige, goed verlichte en drukbezochte plek
  Dieven kiezen liever voor een afgelegen en donkere plek om ongestoord je tent in te komen.

Wat als je bestolen bent op vakantie?

Doe zo snel mogelijk aangifte op het politiebureau. Let op: dit moet je doen in het land waar de diefstal gebeurde. Alleen met een aangifte neemt de verzekeraar je claim in behandeling.

Goed verzekerd op pad met een reisverzekering

Onze adviseurs weten precies waarvoor je je wel en niet kunt verzekeren tijdens een vakantie, festival of weekendje weg in eigen land. Als je er vaker op uit gaat, is een doorlopende reisverzekering (en annuleringsverzekering) trouwens wel zo prettig. Je hoeft dan niet elke keer een nieuwe verzekering te regelen.

Wil je meer weten? Loop even binnen bij het kantoor bij jou in de buurt. We adviseren je graag over de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Zorgeloos genieten op de camping en festivals: zo bescherm je jouw spullen
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden