Woning verhuren? Vertel het je verzekeraar!

Gepubliceerd op 09 maart 2020

Financiële zekerheid

Steeds meer mensen verhuren hun huis, bijvoorbeeld via Airbnb. Verhuur jij je woning ook weleens, meld het dan bij je verzekeraar. Dat voorkomt gedoe en kan veel geld schelen.

Je huis verhuren aan toeristen is populair, maar daarvoor gelden wel spelregels. In Amsterdam zijn bijvoorbeeld al veel boetes uitgedeeld aan Airbnb-verhuurders die zich niet bij de gemeente hadden gemeld. De overheid werkt bovendien aan een wet die het verplicht maakt om je te melden en te registreren als je je woning tijdelijk wilt verhuren. Wie dat niet doet, kan straks hoge boetes krijgen.

Je verzekeraar moet het ook weten

Het is dus verstandig om je gemeente in te lichten als je verhuurt, maar geef het ook door aan je verzekeraar. Voor de inboedel- en opstalverzekering ben je verplicht om je verzekeraar altijd op de hoogte te stellen van belangrijke informatie. De meeste verzekeraars vragen vooraf al of je verhuurt. Doe je dat niet, maar heb je wel plannen, dan hoef je dat nog niet aan te geven. Dat hoeft pas op het moment dat je je woning wel (tijdelijk) gaat verhuren.

Per verzekeraar zijn de voorwaarden anders. Soms is tijdelijke verhuur aan toeristen wel meeverzekerd, soms niet. Verhuur je via een site als Airbnb, dan kunnen extra voorwaarden gelden, zoals een huurovereenkomst.

Wat als je niets doorgeeft?

Geef je niks door, dan loop je kans minder of helemaal niets vergoed te krijgen als er schade ontstaat tijdens de verhuurperiode.

Neem daarom geen risico en geef verhuur altijd door aan je verzekeraar. Wil je meer weten over verhuren en je verzekering? Neem dan contact op met de vestiging bij jou in de buurt .

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Woning verhuren? Vertel het je verzekeraar!
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden