Wintersport in coronatijd? Bereid je goed voor

Gepubliceerd op 15 december 2021

Verzekeringen

De fanatieke wintersportliefhebbers hopen deze winter natuurlijk weer de latten onder te kunnen binnen. Het coronavirus is nog steeds niet weg, daarom blijft het onzeker hoe de wintersport eruit gaat zien. Soms zelfs tot het laatste moment. Een ding is duidelijk: als de skigebieden open gaan, gelden er aanvullende coronamaatregelen. Bereid je dus goed voor en check deze tips als je op wintersport wilt gaan.

Check 1: Houd het reisadvies in de gaten

Check altijd eerst wat het actuele reisadvies is voor het land waar je naartoe wilt. Dit kan nog tot kort voor vertrek veranderen. Het reisadvies geeft niet alleen aan hoe veilig het is in dat land als het gaat om het coronavirus, maar is ook van invloed op wat je kunt verwachten van je reis- of zorgverzekering.

Check 2: Bekijk de voorwaarden van je reisverzekering en zorgverzekering

Het reisadvies voor een vakantiebestemming is van invloed op wat je van je reisverzekering of zorgverzekering kunt verwachten. En juist als je op wintersport gaat, zijn deze verzekeringen erg belangrijk.

Groen of geel reisadvies
Met dit advies zijn vakantiereizen mogelijk. Bij groen is er geen verhoogd risico, bij geel zijn er veiligheidsrisico’s. Je bent in beide gevallen verzekerd met je reis- of zorgverzekering.
Was het reisadvies op het moment van vertrek groen of geel, maar wordt dit tijdens je vakantie rood of oranje? Dan ben je verzekerd via je reisverzekering. Als je bijvoorbeeld ziek wordt en daardoor extra reis- of verblijfkosten hebt. Ook andere normale risico’s zijn gewoon verzekerd. Wil je door een wijziging van het reisadvies eerder naar huis? Weet dan dat dit niet is verzekerd met je annuleringsverzekering.

Rood of oranje reisadvies
Is het reisadvies code rood of code oranje? Dan worden vakantiereizen afgeraden. Ga je in dit geval toch op vakantie? Dan worden de kosten die met het coronavirus te maken hebben door de meeste verzekeraars niet vergoed via de reis- of zorgverzekering. Denk hier bijvoorbeeld aan extra reis- of verblijfkosten doordat je ziek wordt.

Let op: medische repatriëring is niet gegarandeerd
Houd er rekening mee dat medische repatriëring (vervoer naar huis bij ziekte of ski-ongelukken) niet altijd gegarandeerd kan worden. Ook niet wanneer er een geel reisadvies is en je daar wel verzekerd voor bent. Door de verschillende coronamaatregelen is vervoer niet altijd te organiseren.

Check 3: Check de lokale coronamaatregelen op je bestemming

Elk land heeft zijn eigen coronamaatregelen. Zo kun je te maken krijgen met inreisregels, een capaciteitsbeperking van de skiliften of mondkapjesplicht. Bekijk op nederlandwereldwijd.nl de maatregelen voor jouw bestemming.

Een goede voorbereiding scheelt een hoop gedoe

Wintersport en corona; het is in de meeste gevallen weer mogelijk. Maar er zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden wanneer je dit winterseizoen veilig op wintersport wilt gaan. Check het reisadvies voor je bestemming. Dit kan zelfs kort voor vertrek nog veranderen. Check de voorwaarden van je reisverzekering of zorgverzekering als het gaat om het coronavirus en check de lokale coronamaatregelen van je bestemming. Die kunnen zelfs kort voor vertrek nog veranderen. Zo weet jij precies waar je aan toe bent voordat je de latten weer onderbindt.

Heb je nog geen reisverzekering en laat je je graag goed informeren voordat je deze afsluit? Neem dan gerust contact op met jouw Veldsink adviseur. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Wintersport in coronatijd? Bereid je goed voor
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden