Welke droom heb jij voor je huis?

Gepubliceerd op 01 mei 2023

Duurzaam

Je wil graag wonen op een plek die helemaal bij je past. Je hebt een beeld in je hoofd van jouw ideale woonsituatie. Dat is voor iedereen weer anders en soms is je huidige huis het nog nét niet. Je kunt het wel helemaal eigen maken met bepaalde keuzes. Ga je verbouwen, verduurzamen of verhuizen? Of misschien wel alle drie? Wat jouw droom ook is, met financieel advies op maat komt die droom dichterbij dan je denkt.

Verbouwen?

Woon je al in een fijn huis, maar kan het nog beter? Dan kun je overwegen om te verbouwen. Met een extra kamer of andere aanpassingen in je huis maak je het helemaal naar jouw wens. Je verhoogt je wooncomfort en de verbouwing zorgt ook voor een waardevermeerdering van je huis.
De verbouwingskosten financier je met een verhoging van de huidige hypotheek of een extra hypotheek. Omdat je het geld in je eigen woning steekt, zijn de kosten aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting.

Verduurzamen?

Je maakt je huis ook comfortabeler door verduurzamingsmaatregelen te nemen. Met die aanpassingen bespaar je bovendien op energiekosten en verhoog je de waarde van je huis. En je draagt zo je steentje bij aan een duurzamere wereld.
Voor duurzame aanpassingen aan je huis kun je vaak tot wel €9000,- extra lenen bovenop de hypotheek die je normaal gesproken krijgt.

Verhuizen?

Past je huidige huis toch niet meer helemaal bij je? Dan is verhuizen zeker een optie. Wil je ook aan je nieuwe huis aanpassingen doen? Dan is dit hét moment om dat meteen mee te nemen. Denk aan een verbouwing waarbij je jouw huis verduurzaamt, zoals extra isolatie of het plaatsen van zonnepanelen en/of warmtepomp.
Overwaarde op je huidige huis kun je slim inzetten voor allerlei doeleinden, zoals de aankoop of verbouwing van je nieuwe huis. Goed om te weten: met een verhuisregeling kun je mogelijk een lage hypotheekrente meeverhuizen. Dat maakt verhuizen toch weer wat aantrekkelijker.

Voor het eerst kopen?

Heb je op dit moment geen eigen woning, maar wil je wel graag een huis kopen? Dan loont het zeker om in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur om je mogelijkheden te bespreken. Er zijn speciale regelingen voor starters zoals een familiehypotheek of een starterslening waarbij je een vrijstelling krijgt voor de overdrachtsbelasting voor een huis tot €440.000,-.
Onder bepaalde voorwaarden en met speciale regelingen kom jij dus toch in aanmerking om jouw droom waar te maken: een eigen huis!

Droom concreet maken: het financiële plaatje

Ga je voor verbouwen, verduurzamen of verhuizen, of misschien wel allemaal? Dan hangt daar natuurlijk ook een kostenplaatje aan. Financieel advies is daarbij de beste investering om mee te beginnen. Samen met je Veldsink adviseur ga je om tafel om de mogelijkheden te bespreken. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Wil je je droom concreet maken? Kijk bij ons wat kan.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Welke droom heb jij voor je huis?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden