Voorkom onderverzekering: controleer je verzekerde bedragen

Gepubliceerd op 26 augustus 2022

Onderneming

De huidige onrustige situatie in de wereld in combinatie met de hoge inflatie, heeft een grote invloed op prijzen van grondstoffen zoals olie, hout en graan. Dat werkt ook door op onder andere de kosten voor transport, bouwmaterialen en de voedselproductie. Dit komt allemaal bovenop de prijsstijgingen en tekorten die we de afgelopen jaren al zagen door de sterk toegenomen vraag. Ook als ondernemer heb je dit mogelijk al ervaren. Wat doet dit voor je zakelijke verzekeringen?

Effect op verzekeringen voor je bedrijfspand en voorraad

Door de extreem stijgende bouwkosten kan het zomaar zijn dat je onderverzekerd bent met als gevolg dat je bij schade te weinig uitgekeerd krijgt. Waar vorig jaar bijvoorbeeld een herbouwwaarde van € 500.000,- voldoende was, kan dat nu zo maar € 600.000,- zijn. Dit betekent dat je 20% te weinig uitgekeerd krijgt als bijvoorbeeld je pand verloren raakt door een brand.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook in het geval dat je een voorraad aanhoudt. Door de stijgende grondstof- en transportprijzen kunnen je goederen fors meer waard zijn geworden. Ook hier geldt dan: heb je een schade, dan is de kans heel reëel dat je te weinig uitgekeerd krijgt naar de huidige waarde.

Verzekerde bedragen aanpassen

Controleer de hoogte van de verzekerde bedragen om te voorkomen dat je in geval van schade te weinig uitgekeerd krijgt. Heb je al voor jezelf duidelijk wat de verzekerde waardes zijn bij je zakelijke verzekeringen en denk je dat het niet afdoende is? Neem dan contact op met jouw zakelijk adviseur bij Veldsink. Samen beoordelen we dan of een aanpassing nodig is. Onze oplossingen helpen je vooruit.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Voorkom onderverzekering: controleer je verzekerde bedragen
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden