Sparen kost geld

Gepubliceerd op 11 november 2019

Financiële zekerheid

Geld op een spaarrekening zetten was tot een paar jaar geleden een veilige keuze. Je kreeg er immers elk jaar een beetje rente bij. Maar dat beetje is inmiddels bijna niets geworden. Sparen kost eigenlijk geld.

De consumentenprijzen waren volgens het CBS in september 2,6% hoger dan een jaar eerder. Je moet dus meer betalen voor de producten en de diensten die je koopt. Tegelijkertijd is de spaarrente heel erg laag.

Sparen voor de korte termijn

Het is altijd verstandig om wat opzij te zetten voor onvoorziene uitgaven, of voor de vakantie. Als je dat geld op een spaarrekening zet, krijg je hooguit 0,1% rente. De € 500,00 voor een nieuwe wasmachine wordt zo in een jaar € 500,50 waard, terwijl de prijs in datzelfde jaar € 513,00 is geworden!

Is sparen dan een veilige en verstandige keuze? Voor het vervangen van je wasmachine of de vakantie nog wel: stel je voor dat je het geld in aandelen steekt en de beurs zakt in. Dan kun je mooi geen wasmachine kopen. Laat dat geld dus maar op de spaarrekening staan.

Beleggen voor de lange termijn

Door de inflatie en de lage rente verliest spaargeld in tien jaar tijd zomaar een kwart van zijn waarde. Spaar je om later wat extra’s te hebben, dan is beleggen een betere keuze. Bedenk goed wanneer je het geld wilt gebruiken. Is dat pas na twaalf jaar of langer? Dan mag je best een deel in aandelen beleggen. Heb je het geld eerder nodig, kies dan voor weinig risico.

Het is juist nú verstandig om een plan te bedenken voor je geld. Wij helpen je daar graag bij. Een financieel plan geeft overzicht én de rust dat je geld zijn waarde niet verliest.

Maak een afspraak met een van onze adviseurs of loop binnen bij het Veldsink kantoor bij jou in de buurt!

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Sparen kost geld
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden