Salderingsregeling zonnepanelen blijft

Gepubliceerd op 09 mei 2024

Duurzaam

Update 16 mei 2024: onderstaand artikel is gebaseerd op de plannen vóór de recente ontwikkelingen in de kabinetsplannen rondom de salderingsregeling.

Goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen! De salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig bestaan. Twijfel jij of je zonnepanelen aan wilt schaffen? Wij leggen je uit wat de salderingsregeling inhoudt. Zo kun jij er je voordeel mee doen als je zonnepanelen overweegt.

Onlangs verwierp de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling voor zonnepanelen af te schaffen. De salderingsregeling voor zonnepanelen blijft daarmee voorlopig bestaan. Dat is dus gunstig als je zonnepanelen hebt. Maar ook is het dus nog steeds voordelig als je zonnepanelen wilt aanschaffen.

Wat is salderen?

Als je zonnepanelen hebt, wek je elektriciteit op. De hoeveelheid zelf opgewekte elektriciteit kan per dag verschillen: het hangt af van je verbruik én van de hoeveelheid zon op die dag. Huishoudens en kleine bedrijven mogen zelfgeproduceerde stroom terug leveren aan het elektriciteitsnet en wegstrepen tegen hun verbruik op een ander moment. Dit heet salderen. Je hoeft over dat overschot geen belasting te betalen én je ontvangt voor het overschot een vergoeding van je leverancier. Op jaarbasis kan dit honderden euro’s schelen op je energierekening.

Terugverdienen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper en efficiënter geworden. Ze gaan tegenwoordig gemiddeld 25 jaar mee. Door de salderingsregeling kun je de aanschaf van de zonnepanelen sneller terugverdienen. Je bespaart immers niet alleen op je elektriciteitsrekening doordat je eigen energie opwekt, maar je krijgt ook een vergoeding voor je overschot. Dat betekent dat je in minder dan 7 jaar je zonnepanelen al terug kunt verdienen. Tel uit je winst!

Investeren is de moeite waard

Twijfel je nog over de aanschaf van zonnepanelen? Het is zeker de moeite waard om je te laten adviseren! Naast zonnepanelen plaatsen, kun je natuurlijk nog meer doen aan het verduurzamen van je huis. Met de Veldsink Verduurzamers Check ontvang je een totaaloplossing op maat voor het financieren, het verzekeren én het verduurzamen van jouw huis. De adviseur bij jou in de buurt adviseert je hier graag over. Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Salderingsregeling zonnepanelen blijft
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden