Categorieën
- Betalen en sparen86
- Branche5
- De financiële foto13
- Duurzaam16
- Financiële zekerheid74
- Fun1
- Hypotheken99
- Kinderen4
- LevenWonen4
- Lifestyle3
- Maatschappelijk ondernemen1
- Medewerkers15
- Onderneming57
- Overig25
- Pensioen30
- Preventie18
- RegioBank50
- Reizen7
- Risico voorkomen3
- Risicopreventie18
- Sparen12
- Verzekeren37
- Verzekeringen105
- Wonen38
- Zakelijk66

Is er in jouw onderneming genoeg aandacht voor online veilig gedrag?
Zowel veel mkb-bedrijven als ook zzp’ers lopen het grootste risico om slachtoffer te worden van cybercriminelen. Toch neemt ongeveer 24% van de kleine bedrijven geen enkele actie om online veilig gedrag te stimuleren of spreekt medewerkers erop aan. Waarom eigenlijk niet?

Cybercrime in het mkb – een reëel gevaar
Cybercrime is een serieus bedrijfsrisico, bijna alle mkb-ondernemingen komen er een keer mee in aanraking. Wat kun je als mkb’er zelf doen aan preventie en beveiliging om de kans op cybercriminaliteit te verkleinen? Wij helpen je met preventietips.

Geef koolmonoxide geen kans
Sinds juli 2022 zijn rookmelders in huis wettelijk verplicht, maar dat geldt niet voor koolmonoxidemelders. Toch is het verstandig om ze in huis te halen. Koolmonoxide (CO) ruik je niet maar het inademen ervan kan zeer ernstige gevolgen hebben. Het CO-gas is een ware sluipmoordenaar. Geef CO geen kans en hang melders op de juiste plekken in huis.

Kan jouw bedrijfspand een zware sneeuwbui dragen?
Langdurige droogte, hevige regen, zware stormen of een flinke sneeuwbui. Klimaatverandering zorgt voor extremer weer. De winters worden zachter, maar de kans op buien waarbij extreem veel sneeuw valt in een korte tijd, neemt toe. Dit kan schade veroorzaken, bijvoorbeeld doordat daken instorten door de grote hoeveelheid sneeuw die erop ligt. Hoe kun je je daarop voorbereiden?

Maak jij je als ondernemer zorgen over mogelijke bedrijfsongevallen?
Elke week overlijdt er gemiddeld een medewerker door een bedrijfsongeval. Je moet er toch niet aan denken dat dat bij jou in het bedrijf gebeurt? Preventie is een belangrijke sleutel in het voorkomen van bedrijfsongevallen. Heb jij daar al maatregelen voor genomen?

Denk je aan de periodieke elektrakeuring?
Een goedwerkende elektrische installatie in je bedrijf lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Een periodieke elektrakeuring is bij veel brandverzekeringen daarom verplicht. Houd daarom de deadline voor de periodieke elektrakeuring goed in de gaten, en plan de keuring ruim van tevoren in.

Veldsink Advies organiseert Veldsessies Verzuim voor mkb
Persbericht: Dinsdag 27 september vond op de Veldsink Campus in Nuenen de eerste van de reeks interactieve Veldsessies Verzuim plaats voor ondernemers in het mkb. Doel? Ondernemers bewust maken van de risico’s en hoge kosten die uitval van personeel met zich meebrengt.

Doen de rookmelders in je huis het wel?
Op 1 juli 2022 is de verplichting om op iedere woonverdieping rookmelders te plaatsen, ingegaan. Die verplichting is er niet voor niets. Het voorkomt veel slachtoffers mocht er onverhoopt brand uitbreken. Maar dan moeten de melders wel werken.

Inbraakalarm verplicht? Schakel hem wel in!
Met bepaalde keurmerken of alarmsystemen krijg je bij veel verzekeraars korting op de premie van je inboedelverzekering. Soms stelt de verzekeraar zo’n alarm verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je een dure inboedel wilt verzekeren. Heb je een alarm laten installeren, dan is het belangrijk om het consequent in te schakelen en dat ook van je huisgenoten te vragen.

Het stookseizoen is weer begonnen – Tips om een schoorsteenbrand te voorkomen
Je leest het bijna nooit in de krant en het komt ook niet in het journaal, maar iedere winter vinden er gemiddeld maar liefst 2000 schoorsteenbranden plaats. Gelukkig vergoedt je opstalverzekering in de meeste gevallen de schade, tenzij je die had kunnen voorkomen. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom zetten we een paar eenvoudige tips voor je op een rij om een schoorsteenbrand te voorkomen.

Goed werkgeverschap? Zorg voor een veilige werkomgeving!
Om een veilige omgeving te waarborgen is het wettelijk verplicht om als bedrijf een actuele Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) met een plan van aanpak te hebben. Het zijn vooral grotere organisaties die een RI&E hebben opgesteld, maar de verplichting geldt ook voor kleinere ondernemingen die personeel in dienst hebben. Een verplichting die bij niet-naleving voortaan meteen voor een fikse boete zorgt!

Hoe blijf je fysiek en mentaal gezond op het werk?
Wist jij dat 2 op de 5 werknemers in Nederland te maken heeft met lichamelijk belastend werk? Maar ook mentale risico’s zoals stress en burn-outs door het werk, zijn aan de orde van de dag. Wat kun je doen om deze werkgerelateerde risico’s te voorkomen? Wij geven je tips.

Laad jij je telefoon ook het liefst ’s nachts op? Let op brandgevaar!
Veel woningbranden ontstaan tijdens het onbeheerd opladen van elektrische apparaten zoals je smartphone. Is de batterij vol dan kan het apparaat oververhit raken en in brand vliegen. Wij geven je tips hoe je veilig je toestel oplaadt.

Pas op bij het lenen en huren van spullen: niet altijd verzekerd!
Het is winter, we kunnen niet op vakantie en we zitten door corona heel veel thuis. Perfecte tijd om te klussen in en om je huis! Dit doen we dan ook massaal, maar we stuiten nu op het ongemak dat alle niet-essentiële winkels gesloten zijn, waardoor het lastig is om aan materiaal te komen. Daarom zien we steeds vaker dat mensen spullen en diensten huren of van elkaar lenen.

Zó voorkom je uitglijden met je fiets
Gemiddeld stijgt het aantal verkeersdoden onder fietsers met 2 procent per jaar. Vooral in de koude periode waarbij het nat en glad is op de weg, zijn de risico’s op uitglijden het grootst, met alle nare gevolgen van dien. Hoe voorkom je uitglijden op de fiets? Wij geven je tips:

Is jouw huis goed beveiligd tegen inbraak?
Zeker in de winter met de donkere dagen is het extra belangrijk om goed na te denken over de beveiliging van je huis. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers die snel genoeg in de gaten hebben of je wel of niet thuis bent. Ze slaan hun slag zonder al te veel voorbereiding. Wat kun je zélf doen om inbraak te voorkomen?

Een huis in aanbouw: hoe beveilig je dat?
Zowel tijdens de bouw als net na de oplevering van je nieuwbouwhuis, is je huis nog niet optimaal beveiligd. Je woont er immers nog niet en zeker in nieuwe wijken zitten de buren vaak in dezelfde situatie. Hoe zorg je er dan toch voor dat je huis niet ten prooi valt aan dieven die je cv-ketel of net geïnstalleerde keuken meenemen?

Ben je verantwoordelijk voor machineveiligheid?
Als je voor jouw bedrijf machines aanschaft, vertrouw je erop dat deze veilig zijn en veilig gebruikt kunnen worden door je medewerkers. Maar stel dat er toch een ongeval plaatsvindt met een machine. Kun je dan de machinefabrikant aansprakelijk stellen?