Overlijdensrisicoverzekering: wat is er precies aan de hand?

Gepubliceerd op 01 november 2018

Verzekeren

In de media is de afgelopen tijd het nodige te doen over overlijdensrisicoverzekeringen. Wat is er nu precies mee aan de hand? Wij leggen het graag uit.

Overlijdensrisicoverzekering

Soms overlijdt iemand al op relatief jonge leeftijd, bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte of een ongeval. Zo’n onverwacht overlijden kan grote financiële consequenties hebben. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheek die is afgesloten waarbij rekening is gehouden met het inkomen van de partner die vroegtijdig komt te overlijden. Of aan de zelfstandige zonder goede pensioenvoorziening waardoor de nabestaanden opeens een sterke terugval hebben in het gezinsinkomen.

Het risico om op jongere leeftijd te overlijden is niet groot, maar het kan iedereen wel overkomen. Juist omdat dit risico beperkt is, kan tegen een lage premie een verzekering worden afgesloten die een groot kapitaal uitkeert wanneer dit overlijden toch plaatsvindt.

Premies gedaald

Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen hebben in de afgelopen jaren de premies voor de overlijdensrisicoverzekering sterk verlaagd. Dit komt onder andere door het feit dat de kans op voortijdig overlijden in Nederland aanmerkelijk kleiner is geworden

Beëindigen en opnieuw sluiten kán voordelig zijn

Als je nu een overlijdensrisicoverzekering hebt, kán het met de huidige lagere premies voordelig zijn deze verzekering te beëindigen en een nieuwe verzekering af te sluiten. Dit is echter niet in alle situaties het geval. De premie is namelijk afhankelijk van diverse factoren waaronder het zijn van een roker of niet-roker, het medische verleden en de staat waarin de huidige gezondheid verkeert. Het is tevens ook geen garantie dat je de oude overlijdensrisicoverzekering zomaar kunt beëindigen omdat deze vaak verbonden zit aan een afgesloten hypotheek.

Besparen op de overlijdensrisicoverzekering?

Heb je een overlijdensrisicoverzekering en wil je weten of je hierop kunt besparen? Wij nodigen je van harte uit voor een vrijblijvend gesprek in één van de vestigingen bij jou in de buurt waarin we samen onderzoeken of de huidige polis nog passend is en er een mogelijkheid is om in aanmerking te komen voor een goedkoper alternatief.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Overlijdensrisicoverzekering: wat is er precies aan de hand?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

  • Telefoon

    040-2635900
  • E-mail

    nuenen@veldsink.nl
  • Adresgegevens

    Park 26 - 28
    5671GA Nuenen

  • Openingstijden

    Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Hidden