Overlijdensrisicoverzekering ook interessant voor huurders

Gepubliceerd op 10 december 2023

Financiële zekerheid

Een overlijdensrisicoverzekering (orv) wordt vaak afgesloten bij de aankoop van een woning. Hypotheekverstrekkers stellen dit zelfs vaak verplicht. Maar ook als huurder loont het de moeite om je in dit product te verdiepen. Het is een manier om je nabestaanden verzorgd achter te laten. Zij kunnen er na jouw overlijden de terugval in inkomen mee opvangen en zo de huur betalen of een gat in het nabestaandenpensioen dichten.

Zekerheid

Een orv biedt financiële zekerheid bij overlijden. Wanneer jij of je partner komt te overlijden, keert de orv een afgesproken bedrag uit om het inkomensverschil op te vangen. Dit bedrag gebruiken mensen met een koophuis vaak om een deel van de hypotheek af te lossen waardoor de maandlasten meteen dalen en betaalbaar blijven voor de achterblijvende partner.

Het bedrag is echter op meerdere manieren in te zetten. Stel je hebt een huurhuis en bouwt geen vermogen op in je huis, dan kun je het ook gebruiken om een pensioengat op te vullen. Of je gebruikt het als aanvulling op het maandinkomen van de achterblijvende partner, door bijvoorbeeld maandelijks een bedrag van het orv-kapitaal in te zetten. Stel dat de orv een ton uitkeert, dan kun je daarmee gedurende acht jaar je maandinkomen met duizend euro aanvullen.

Leeftijd en gezondheid

De kosten van een orv hangen voor een groot deel af van de leeftijd en de gezondheid van de aanvragers, de gewenste looptijd en het te verzekeren bedrag. Jonge gezonde mensen kunnen voor een maandpremie van tien à vijftien euro al een redelijk bedrag verzekeren. In 2019 is de premie van veel orv’s gedaald. Voor een orv moet je altijd een gezondheidsverklaring invullen.

Goede keuze maken

Om een goede keuze te maken, is het van belang dat je inzicht krijgt in de situatie na overlijden. Hoe blijven je nabestaanden dan achter? In hoeverre is de huur nog op te brengen? Is er een nabestaandenpensioen? Is er ander vermogen uit bijvoorbeeld spaargeld of een erfenis? Zijn er kinderen die (later) willen studeren?

Onze financieel adviseurs helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Loop gerust eens binnen bij jouw lokale Veldsink kantoor.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Overlijdensrisicoverzekering ook interessant voor huurders
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden