Op vakantie? Een paar tips

Gepubliceerd op 05 juli 2018

Verzekeringen

Weliswaar kunt u zich tegen veel onheil verzekeren, maar veel beter is het om diefstal en inbraak zo veel mogelijk te voorkomen. Daarom hebben wij enkele tips en weetjes voor u op een rij gezet. Steeds meer inbrekers zijn regelmatig op vliegvelden te vinden, waar ze de adreslabels op koffers inspecteren. Vermeld daarom nooit al uw gegevens. Uw naam en telefoonnummer zijn voldoende.

Social media
Het is al vaak gezegd, maar helaas gebeurt het nog te vaak dat vakantieplannen en -foto’s op sociale media worden gedeeld. Niet per se door u, maar ook – of vooral – door de kinderen. Wees hier alert op: het kan een open uitnodiging voor inbrekers zijn om uw huis in alle rust te plunderen.

Zakkenrollers en tasjesdieven
Zakkenrollers en tasjesdieven zijn overal ter wereld actief. Zeker op toeristische plekken en in grote steden proberen zij hun slag te slaan. Laat u daarom van tevoren goed informeren of dit ook geldt voor uw vakantiebestemming(en). Draag geld en belangrijke documenten bij voorkeur onder uw kleding en pas op met (dure) camera’s en smartphones. Heeft u een schoudertas? Draag deze dan diagonaal met de tas op uw buik.

Doe aangifte
Als u slachtoffer wordt van criminelen of belangrijke of kostbare zaken verliest, doe dan altijd aangifte bij de plaatselijke politie. Uw verzekeraar keert de schade anders waarschijnlijk niet uit!

Property Irregularity Report
Bent u bagage kwijtgeraakt tijdens een reis met vliegtuig, trein of bus? Dan moet u aangifte doen bij de vervoersmaatschappij. Vraag altijd om een P.I.R. (Property Irregularity Report). Hiermee kunt u aan uw verzekeraar aantonen dat uw reisbagage kwijt is geraakt.

Auto opengebroken
Om eventuele diefstal uit uw auto te dekken, moet u een reisverzekering afsluiten. Controleer de voorwaarden goed, er gelden altijd maximale bedragen voor verschillende soorten bagage. Om eventuele schade op uw reisverzekering te kunnen claimen, ligt veel van de bewijslast bij u. Zo moet u in elk geval aantonen dat u echt op vakantie was. Soms verwacht de verzekeringsmaatschappij tevens dat u bewijst dat de auto op een veilige plek stond en dat het gestolene niet is het zicht lag. Verder moet er zichtbare braakschade zijn. Ook in dit geval geldt: doe altijd aangifte!

Belangrijke documenten
Het is verstandig om een kopie van uw paspoort te maken en deze aan uzelf te e-mailen. Datzelfde geldt voor uw rijbewijs en belangrijke pasjes zoals bijvoorbeeld het pasje van uw zorgverzekering. Mocht u bestolen worden van uw documenten of ze verliezen, dan kunt u op deze manier altijd bij een kopie van uw papieren.

Reisverzekering nog op orde?
Ongemerkt nemen we de laatste jaren steeds meer dure spullen mee op vakantie. Het is daarom geen gekke vraag of uw reisverzekering nog wel goed past. Controleer de voorwaarden daarom weer eens. Komt u er niet uit, twijfelt u of heeft u een andere reisverzekering nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?
Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Maak een afspraak of neem contact met ons op.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Op vakantie? Een paar tips
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden