Keyless entry verzekerd?

Gepubliceerd op 17 september 2018

Verzekeren

Tegenwoordig is een groot deel van de nieuwe auto’s er mee uitgerust; keyless entry. Maar wat moet u eigenlijk doen als er ingebroken wordt in uw auto met keyless entry? Bent u wel verzekerd in zo’n situatie?

Hoe werkt keyless entry?

Bij het keyless entry systeem wordt de auto ontgrendeld zodra de auto een signaal ontvangt van de sleutel. Dit gebeurt wanneer de sleutel binnen een bepaalde afstand is van de auto. Om in te breken in een auto met het keyless entry systeem, wordt het signaal van de sleutel gebruikt. De inbrekers doen dit door het signaal te versterken. Hiervoor gebruiken inbrekers vaak een zelfgemaakt of gehuurd apparaat dat het signaal van de sleutel als een soort megafoon versterkt waardoor de auto ontgrendeld wordt. Vanaf dat moment hebben de inbrekers vrij spel en kunnen zij zonder al te veel braaksporen achter te laten hun slag slaan.

Maatregelen

Kiwa gaat vanaf 2019 beginnen met het afkeuren van auto’s met een keyless entry systeem waarbij de beveiliging niet goed op orde is. Let op: het is dus niet zo dat ze per definitie alle auto’s met een keyless entry systeem gaan afkeuren. Sterker nog: deze maatregel moet ervoor zorgen dat autofabrikanten de beveiligingssystemen eens op de schop nemen. Het is onwaarschijnlijk dat auto’s die al in gebruik zijn en geen beveiligingssysteem hebben, alsnog zo’n systeem krijgen. Wel kunnen eigenaren er voor kiezen om op eigen kosten zo’n beveiligingssysteem te (laten) installeren.

Tip: Een relatief goedkope en makkelijke oplossing kan ook zijn om een zogenoemde “kooi van Faraday” te gebruiken. Een “kooi van Faraday” bestaat uit elektrisch geleidend materiaal. Dit kunt u doen door een speciale beschermhoes voor uw sleutel aan te schaffen. Deze beschermhoezen, waar het elektrisch geleidend materiaal in is verwerkt, zorgen er namelijk voor dat het signaal van uw sleutel niet langer versterkt kan worden.

Verzekering

Als u nu al een auto heeft met keyless entry, bent u nog verzekerd. Echter zullen nieuwe auto’s (auto’s met bouwjaar vanaf 2019) met keyless entry afgekeurd worden, zolang er geen degelijk beveiligingssysteem geïnstalleerd is. Bij de afgekeurde auto’s zal diefstal of inbraak dan ook niet binnen de autoverzekering vallen en is het zaak dat er alsnog een beveiligingssysteem geïnstalleerd wordt.

Wilt u weten of uw auto met keyless entry goed verzekerd is? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs of maak direct een afspraak.

Bron: Kiwa

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Keyless entry verzekerd?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden