Jouw manier van leven bepaalt hoe je je verzekert

Gepubliceerd op 19 juli 2023

Lifestyle

Onze samenleving verandert continu en dat heeft mogelijk ook invloed op jouw manier van leven. Heb je in coronatijd je schuur omgebouwd tot kantoor met dure apparatuur? Misschien vang je vluchtelingen uit Oekraïne op? Deze veranderende vormen van werken en leven hebben ook invloed op je verzekeringen.

Zoveel mensen, zoveel manieren van leven

Woon-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen zijn vaak gericht op een traditionele gezinssituatie. Maar er zijn zoveel meer mogelijke vormen om samen te leven. Sommige mensen nemen hun ouders in huis of gaan niet met een partner, maar met meerdere vrienden in één huis wonen. Of is een volwassen kind tijdelijk ingetrokken omdat het met veel moeite aangekochte huis eindelijk in aanbouw is? Ook als je een kamer aan iemand buiten je eigen gezin verhuurt (onderhuur) heeft dat invloed op je verzekeringen.

Doorgeven aan verzekeraar

Licht daarom altijd je verzekeringsadviseur in wanneer je samenleefsituatie verandert. Dat geldt ook als je aanpassingen doet aan je huis of inboedel. Verbouw je een schuur tot woonunit of kantoor aan huis? Zeker als je er een hoop spullen of dure apparatuur in zet of als jouw gasten veel dure spullen meenemen zoals sieraden of kunst: laat de verzekeraar controleren of je dekking nog voldoende is.

Aansprakelijkheid

Ook op het gebied van aansprakelijkheid is het goed om te controleren of jouw verzekering schade vergoedt die je tijdelijke inwonende gasten veroorzaken. Zoals wanneer het kind van het gezin dat bij je logeert per ongeluk een voetbal door het raam van de buren schiet.

Denk je ook aan de veiligheid? Gebruik je bijvoorbeeld een bijgebouw als aanleunwoning voor je ouders, dan horen daar ook goed werkende rookmelders bij.

Check op jouw verzekeringen

Met wie je woont, hoe je woont en hoe je werkt. Als daar iets in verandert, is het ook verstandig om even naar je verzekeringen te kijken. Zeker als het al enige tijd is geleden dat je er voor het laatst naar hebt gekeken. Vertel ons hoe jouw leven er nu uit ziet en wij zorgen dat je verzekeringen weer helemaal up-to-date zijn en (opnieuw) passen bij jouw manier van leven.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Jouw manier van leven bepaalt hoe je je verzekert
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden