Huis verbouwen? Vergeet deze zes dingen niet

Gepubliceerd op 21 juli 2021

Hypotheken

Een nieuwe badkamer, ruimere keuken of baby op komst. Wat de reden van een verbouwing ook is, aan deze zes dingen moet je zeker denken.

Bepaal hoeveel geld het mag kosten

Een verbouwing is leuk, maar ook kostbaar. Het is daarom slim om bij meerdere partijen een offerte op te vragen. Zo weet je precies hoeveel geld je kwijt bent, vóórdat je aan de verbouwing begint. Er zijn verschillende opties om een verbouwing te financieren. Met spaargeld bijvoorbeeld. Heb je onvoldoende saldo op je spaarrekening? Dan is het afsluiten van een lening of het verhogen van je hypotheek in sommige gevallen een mogelijkheid. Het kan ook zijn dat je vergunningen bij de gemeente moet aanvragen en bekijk ook of er regelgeving is waarmee je rekening moet houden.

Maak een haalbare planning

Je bent van plan om de keuken te verbouwen. Maar de badkamer kan ook wel een opknapbeurt gebruiken. En eigenlijk is je jongste kind volgend jaar wel toe aan een ruimere kamer. Wie eenmaal begint met verbouwingsplannen, ziet overal in huis opknapmogelijkheden. Heb je geen zin om de komende jaren in een bouwput te wonen, of geld uit te geven dat je eigenlijk niet hebt? Maak dan voordat je begint, een planning. Bedenk welke ruimte je als eerste aanpakt, hoe lang je daarmee bezig wilt zijn en wat het mag kosten.

Schakel hulptroepen in

Slopen, stuken, schilderen. Sommige mensen kunnen alles. Maar woon je alleen, heb je twee linkerhanden of is er wel heel veel te doen? Dan kun je wel hulptroepen gebruiken. Misschien heb je een handige oom of zijn er vrienden die graag willen helpen. Vraag eens rond, het kan je veel geld besparen. Mocht het niet lukken iemand in eigen kring te vinden, dan kun je altijd nog mensen inhuren.

Houd het hoofd koel

Geen verbouwing verloopt perfect. Je zult niet de eerste zijn die ruzie krijgt of geïrriteerd raakt omdat iets niet snel genoeg of naar wens gaat. Bedenk van tevoren dat er ongetwijfeld momenten zullen komen dat je er even helemaal klaar mee bent. En bedenk ook alvast hoe je daar dan mee omgaat. Dat scheelt een hoop onnodige stress.

Sluit de benodigde verzekeringen af

Niets is vervelender dan een conflict of schade tijdens de verbouwing. Met een Rechtsbijstandverzekering voorkom je ongeplande hoge kosten als je een juridisch conflict krijgt met bijvoorbeeld een leverancier of aannemer. Denk ook aan een opstalverzekering of CAR-verzekering.

Informeer de buren!

Gebonk op de muren ’s avonds laat, of een vrachtwagen die in de vroege uurtjes materiaal komt afleveren. De meeste verbouwingen brengen geluidsoverlast met zich mee. Vergeet daarom niet je buren op tijd te informeren. Als je even uitlegt wat je gaat doen en hoe lang dat gaat duren, hebben zij waarschijnlijk meer begrip voor de (tijdelijke) overlast. Het kan een hoop gezeur voorkomen.

Neem contact op met jouw adviseur om de financiering en de benodigde verzekeringen voor je te regelen. Dan kun je met een gerust hart gaan verbouwen.

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Huis verbouwen? Vergeet deze zes dingen niet
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden