Hoge premie vermijden? Blijf schadevrij rijden!

Gepubliceerd op 13 februari 2023

Verzekeringen

Of je nu in een nieuwe Tesla rijdt of een 15 jaar oude diesel: iedereen verzekert zijn auto. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je ontvangt op de premie van je autoverzekering. Het is heel vervelend als je schade moet claimen, zeker als de oorzaak niet bij jou ligt.

Premieverhoging of zelf betalen?

Dat geldt bijvoorbeeld voor schade door vandalisme. De vergoeding van jouw claim kost je al snel vijf schadevrije jaren en heeft vaak een premieverhoging tot gevolg, waardoor je maandelijks meer betaalt voor je autoverzekering. Helaas kun je daar niet zoveel aan doen, behalve de schade voor eigen rekening nemen om zo toch je schadevrije jaren te behouden. Dit hangt natuurlijk heel erg af van de hoogte van de schade, dus het is de moeite waard om de doorberekening te maken.

Ga je een nieuwe autoverzekering aan?

Controleer dan altijd of het aantal schadevrije jaren klopt. Meestal staan deze op jouw polis vermeld. De korting op jouw maandpremie wordt namelijk gebaseerd op het aantal schadevrije jaren dat bekend is in de database Roy-data. Jouw schadevrije jaren opvragen doe je via dit inzageformulier.

Schadevrije jaren zijn persoonsgebonden, dus overdragen kan niet zomaar. Sinds 2022 kunnen partner of kind deze in enkele gevallen wel overnemen. Bijvoorbeeld in het geval van een scheiding, bij overlijden of bij ontbinding van een geregistreerd partnerschap. Ook is het mogelijk om schadevrije jaren op te bouwen in de periode dat je een leaseauto rijdt.

Kun je hulp gebruiken bij de financiële gevolgen van schade op de terugval in schadevrije jaren? Loop dan gerust even binnen bij het kantoor bij jou in de buurt, ook voor persoonlijk advies voor een passende autoverzekering. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hoge premie vermijden? Blijf schadevrij rijden!
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden