Hoe kies je de juiste verzuimverzekering?

Gepubliceerd op 22 februari 2021

Risicopreventie

Een passende verzuimverzekering kiezen is een hele klus. Het is een complexe verzekering omdat er veel zaken zijn om op te letten voordat je een goed overwogen besluit kunt nemen welke verzuimverzekering voor jou het meest geschikt is. Om te weten wat nu eigenlijk van belang is, is het verstandig om van tevoren te bedenken wat je wilt verzekeren.

Welke risico’s wil en kun je lopen?

Zieke medewerkers hebben gevolgen voor jouw onderneming. Je kunt dit risico deels of helemaal afdekken, maar dat hoeft niet. Bepaal welke risico’s je kunt en wil lopen. Kijk bijvoorbeeld wat je inkomsten zijn en wat de impact van een zieke medewerker op de bedrijfsvoering is. Heb je vervanging nodig als een medewerker tijdelijk wegvalt of los je het eenvoudig intern op? Heb je in geval van nood nog een financiële buffer die je hiervoor kunt aanwenden?

Hoe wil je verzekerd zijn?

Er zijn vele onderdelen die je op maat kunt verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Eigen risicotermijn; hoelang kun je je medewerkers door blijven betalen?
 • Werkgeverslasten; wil je je werkgeverslasten wel of niet meeverzekeren?
 • Loonpercentage; bedraagt de loondoorbetaling de wettelijke 70% of ligt deze verplichting hoger door bijvoorbeeld cao-afspraken?
 • Re-integratietraject; Hoe wil je het re-integratietraject regelen?

Welke verzekeraar past bij jou?
Zodra je hebt bepaald hoe en waarvoor je je wilt verzekeren, is het belangrijk om te kijken waar je je verzekering laat afsluiten. Verzekeraars verschillen namelijk erg van elkaar. Voldoen de verzekeringsmaatschappijen aan jouw eisen en wensen?
Een verzekering kent vaak een onderhoudsregeling. Dat is het moment waarop je je verzekering mag aanpassen. Bekijk voor die tijd goed of je verzekering en de keuzes die je eerder hebt gemaakt nog bij je huidige situatie passen.

Wij zijn er voor jou
Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste verzuimverzekering of bij het nalopen van je eerder afgesloten verzuimverzekering. Graag volledig ontzorgd worden op zakelijk gebied? Met ons Veldsink Vitaalplan bieden wij je een totaalpakket op het gebied van verzuimbegeleiding, ARBO, salarisadministratie en HR-ondersteuning. Onze adviseurs vertellen je er graag alles over.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hoe kies je de juiste verzuimverzekering?
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden