Hoe kies je de juiste verzuimverzekering?

Gepubliceerd op 25 augustus 2022

Medewerkers

Een passende verzuimverzekering kiezen is een hele klus. Het is een complexe verzekering omdat er veel zaken zijn om op te letten voordat je een goed overwogen besluit kunt nemen welke verzuimverzekering voor jouw onderneming het meest geschikt is. Waar moet je op letten?

Welke risico’s wil en kun je lopen?

Langdurig zieke medewerkers hebben grote gevolgen voor jouw onderneming. Een verzuimverzekering vangt de kosten op waar je mee geconfronteerd wordt als werkgever. Je kunt het verzuimrisico deels of helemaal afdekken, maar dat hoeft niet. Bepaal welke risico’s je kunt en wilt lopen.

Wat zijn je inkomsten en wat is de impact van een zieke medewerker op de bedrijfsvoering? Heb je vervanging nodig als een medewerker tijdelijk wegvalt of los je het eenvoudig intern op? Heb je in geval van nood nog een financiële buffer die je hiervoor kunt aanwenden? Welke factoren zijn nog meer van invloed op het risico wat je loopt? Denk bijvoorbeeld aan de branche waarin je onderneemt, wat zijn daarin de gemiddelde verzuimcijfers en hoe is dat bij jouw onderneming?

Hoe wil je verzekerd zijn?

Er zijn vele onderdelen die je op maat kunt verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Eigen risicotermijn; hoe lang kun je medewerkers door blijven betalen?
 • Werkgeverslasten; wil je werkgeverslasten wel of niet meeverzekeren?
 • Loonpercentage; bedraagt de loondoorbetaling de wettelijke 70% of ligt deze verplichting hoger door bijvoorbeeld cao-afspraken?
 • Re-integratietraject; hoe wil je het re-integratietraject regelen?

Welke verzekeraar past bij jou?

Als je eenmaal hebt bepaald hoe en waarvoor je je wilt verzekeren, is het belangrijk om te kijken bij welke verzekeraar je een verzuimverzekering gaat afsluiten. Verzekeraars verschillen namelijk erg van elkaar. Voldoen de verzekeringsmaatschappijen aan jouw eisen en wensen?
Een verzekering kent vaak een onderhoudsregeling. Dat is het moment waarop je de verzekering mag aanpassen. Bekijk voor die tijd goed of je verzekering en de keuzes die je eerder hebt gemaakt nog bij je huidige situatie passen.

Onze oplossingen helpen je vooruit

Zoals gezegd is het vinden van de best passende verzuimverzekering niet iets wat je zelf even in een avondje hebt uitgezocht. Het gaat om grote risico’s en dat wil je goed geregeld hebben. Naast een verzuimverzekering op maat helpen onze zakelijke adviseurs je graag met passende arbodienstverlening en overige aanvullende verzekeringen. Verzeker je via Veldsink van een gezond advies. Of neem direct contact op met de vestiging bij jou in de buurt. Onze oplossingen helpen je vooruit.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hoe kies je de juiste verzuimverzekering?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden