Een goede reisverzekering is onmisbare bagage

Gepubliceerd op 01 juli 2021

Verzekeren

Lekker, de vakantieperiode is weer aangebroken! Hoewel we tegenwoordig ook gewoon thuis vaak van warm weer kunnen genieten, trekken ook nog steeds veel mensen er ’s zomers op uit. Ga jij op vakantie? Vergeet dan niet om even naar je reisverzekering te kijken.

Een reisverzekering kun je gemakkelijk online vinden en afsluiten, maar weet je dan wel of je goed verzekerd bent? Het loont écht de moeite om een reisverzekering goed te checken. Hieronder benoemen we drie voorbeelden waar je aan moet denken bij het afsluiten van een reisverzekering. Daarnaast geven we je ook nog wat algemene tips.

1. Medische kosten

Een extra dekking voor medische kosten kan handig zijn. Je zorgverzekering vergoedt ook kosten die je maakt in het buitenland, maar vaak tot maximaal de Nederlandse tarieven. De ziektekostendekking op je reisverzekering vergoedt álle kosten. Dus ook de niet-medische bijkomende kosten en vaak ook het eigen risico.

2. Autopech

Heb je plannen om met de auto op vakantie te gaan? Kijk dan goed of je verzekerd bent bij pech onderweg. Autopechhulp is namelijk nooit standaard meeverzekerd. Misschien heb je al een pechhulpverzekering, maar biedt die ook dekking over de grens? Zo niet, dan is het dus goed om autopechhulp ook in je reisverzekering mee te nemen.

3. Corona

Helaas is op vakantie gaan iets minder zorgeloos dan andere jaren. Het coronavirus is geen onzekere gebeurtenis meer en is daardoor niet altijd een reden om je reis- of annuleringsverzekering aan te mogen spreken. Kijk daarom extra goed naar de voorwaarden van je reis- en annuleringsverzekering of deze ook in geval van code oranje of erger nog voldoende (of zelfs überhaupt) dekking biedt voor medische kosten, terugkeer bij lockdown en annulering. Dit kan namelijk sterk verschillen per verzekeraar. Bij sommige verzekeraars heb je zelfs helemaal geen dekking als een land oranje is, ook als de reden van de schade niet gerelateerd is aan corona. Ook kan de dekking vervallen als een land van geel naar oranje gaat en je niet met de eerste mogelijkheid naar huis gaat. Laat je dus goed adviseren welke verzekering voor jou de beste dekking biedt.

Tip 1: deel niet op social media

In je enthousiasme deel je met je vrienden op social media dat je morgen éindelijk vertrekt naar dat fantastische plekje om daar heerlijk te gaan genieten. Niet doen! Zo’n bericht kan gemakkelijk bij iemand terechtkomen die handig misbruik gaat maken van het feit dat je niet thuis bent.

Tip 2: neem belangrijke informatie mee

Wanneer je op vakantie gaat, neem dan belangrijke polisnummers en telefoonnummers mee die betrekking hebben op je reis. Dan kun je snel contact opnemen met de juiste contactpersoon als er iets aan de hand is.

Tip 3: loop voor vakantie even bij ons binnen

Een reisverzekering lijkt simpel, maar kan je vakantie verpesten als je niet de goede dekking kiest. Loop voor je vertrekt gewoon even binnen bij het Veldsink Advies kantoor bij jou in de buurt. Dan neemt één van onze adviseurs met je door welke reisverzekering voor jou de beste keuze is.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Een goede reisverzekering is onmisbare bagage
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden