Goede voornemens voor een gezonde financiële toekomst

Gepubliceerd op 11 januari 2024

Financiële zekerheid

Het jaar 2024 is begonnen! Heb jij goede voornemens gemaakt? Als je weet dat Nederland kampioen is in zitten, is het voor je gezondheid een heel goed voornemen om meer te gaan bewegen. En dat hoeft niet altijd intensief sporten te zijn. Begin klein met iedere dag een extra ommetje maken, bijvoorbeeld in je lunchpauze, of door vaker naar je werk te fietsen. Dat draagt al bij aan een gezondere levensstijl.

Dat geldt ook voor goede voornemens voor je financiële gezondheid. Wie weet levert het je nog iets op. Welke goede voornemens maak jij voor je financiële toekomst?

Verzekeringen op orde

Wanneer heb jij voor de laatste keer je verzekeringen écht doorgenomen? Is je persoonlijke situatie veranderd, dan heeft dat invloed op bijvoorbeeld je autoverzekering, doorlopende reisverzekering, inboedel- en opstalverzekering of je overlijdensrisicoverzekering. Aan de ene kant kun je sommige dekkingen verlagen, aan de andere kant heb je misschien juist te weinig dekking en ben je onderverzekerd.

Huis en hypotheek

Hoe staat je hypotheek ervoor? Loopt je rentevaste periode dit jaar af? Misschien heb je overwaarde die je kunt verzilveren en gebruiken voor energiebesparende maatregelen. Ook als je dit jaar plannen hebt om te verhuizen of te verbouwen, is het verstandig om je financiële mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Studieschuld aflossen

Is het verstandig om je studieschuld zo snel mogelijk af te lossen zodat je de huizenmarkt kunt bestormen? Vanaf 2024 gelden er nieuwe regels voor het berekenen van je maximale hypotheek, waardoor snel aflossen niet een logische keuze hoeft te zijn. Het ijkpunt is niet meer het startbedrag van je lening, maar de maandelijkse aflossing. Verhoog je het bedrag dat je maandelijks aflost, dan gaan je maandlasten ook omhoog. En dat betekent een lagere maximale hypotheek.

Pensioen

Het nieuwe pensioenstelsel is ingegaan, maar het kan nog even duren voordat precies duidelijk is hoe dit voor jou uitpakt. Tot die tijd kun je altijd extra pensioen opbouwen via lijfrentes of levensverzekeringen.

Laat je financiële situatie doornemen

Maak een frisse start met je financiële voornemens en loop even binnen bij de Veldsink adviseur bij jou in de buurt. Samen met jou nemen we door hoe je ervoor staat, zodat jouw verzekeringen, hypotheek en pensioen weer helemaal passen bij jouw huidige situatie. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Goede voornemens voor een gezonde financiële toekomst
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden