Een aansprakelijkheidsverzekering voorkomt financiële problemen

Gepubliceerd op 14 juni 2022

Verzekeringen

Uit cijfers van marktonderzoeksbureau Ipsos blijkt dat zo’n 640.000 Nederlandse huishoudens geen aansprakelijkheidsverzekering hebben. Zij riskeren grote financiële problemen voor anderen maar óók voor zichzelf. Waarom is het zo belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die je aanricht bij iemand anders. Een ongeluk kan immers iedereen overkomen. Stel dat je bij de buren tegen die hele dure vaas aan stoot die daardoor aan diggelen valt. Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt er dan voor dat je buren de schade vergoed krijgen. Maar ook als je iemands telefoon laat vallen, jouw hond iemand bijt of als je al fietsend tegen een voetganger aan botst.

Ben je als veroorzaker niet verzekerd?

Dit zijn nog relatief kleine pech- en schadegevallen, maar wat als je onverzekerd iemand zoveel schade toebrengt dat diegene daardoor bijvoorbeeld aanpassingen in huis moet doen of (tijdelijk) niet meer kan werken? De kosten die daarmee gemoeid zijn, kunnen dan hoog oplopen.

Krijgt iemand door jouw handelen te maken met zulke kosten, dan kan die dat op jou verhalen. Heb je geen aansprakelijkheidsverzekering en ben je aansprakelijk gesteld, dan draai je dus zelf op voor de kosten. Als particulier kun je dat normaliter niet zelf betalen waardoor je in grote financiële problemen komt.

Geen verplichting, wel verstandig

Het is niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben, maar wel verstandig. Deze verzekering beschermt je immers voor een laag bedrag tegen hoge kosten. Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de beste keuze. Neem dus gerust contact op met de vestiging bij jou in de buurt. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Een aansprakelijkheidsverzekering voorkomt financiële problemen
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden