Duurzame voornemens? Zo krijgt je huis een beter energielabel

Gepubliceerd op 20 december 2019

Betalen en sparen

Een energielabel geeft inzicht in hoeveel energie je huis verbruikt. Label G is niet zuinig, label A zeer zuinig. Vaak geldt: hoe ouder de woning, hoe lager het energielabel. Gelukkig is er dan genoeg ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld met isolatie, HR++ glas of een nieuwe ketel.

Welk energielabel heeft je huis?

Misschien weet je al welk label jouw huis heeft. Bijvoorbeeld omdat je het ergens in de afgelopen vijf jaar hebt gekocht. Sinds 1 januari 2015 is een definitief energielabel namelijk verplicht bij de verkoop van een woning. Heb je nog geen idee welk label bij jouw huis hoort? Check dan het voorlopige energielabel op energielabel.nl. Deze schatting is gebaseerd op het bouwjaar en het soort huis.

Een zuinig huis levert veel meer op

Valt het (voorlopige) energielabel een beetje tegen? Dan is het slim om je huis zuiniger te maken. Je woont comfortabeler, bespaart tot wel 35% op de maandelijkse kosten én je huis kan ook nog eens meer waard worden. Uit onderzoek* blijkt dat woningen met een hoog energielabel € 10.000,- meer opleveren dan een woning met label D.

Isoleren, ventileren, installeren

Is de isolatie van je huis slecht geregeld? Begin daar dan als eerst mee. Denk bijvoorbeeld aan gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. En ook radiatorfolie achter de verwarming plakken helpt al. Ook HR++ glas zorgt voor veel extra isolatie. Kijk daarna hoe het is met de ventilatie. Vervang eventueel de ketel door een warmtepomp of zonneboiler, of ga volledig gasloos. Schaf je ook nog zonnepanelen aan, dan ben je helemaal duurzaam bezig!

Hoe ga ik dat betalen?

Misschien denk je nu: leuk allemaal, maar het kost me wel een hoop geld. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de investering te financieren. De overheid heeft subsidies en het Nationaal Energiebespaarfonds heeft een gunstige Energiebespaarlening. Je kunt de bestaande hypotheek verhogen, of -als je een nieuw huis koopt- tot € 9.000,- extra lenen bovenop de hypotheek. Je kunt tot 106% van de marktwaarde van je nieuwe huis lenen. Wanneer je de hypotheek verhoogt kom je mogelijk wel in een andere tariefgroep met een hogere rente.

Voor al je vragen over het besparen van energie en zo een beter label te krijgen, kun je bij Veldsink terecht. Door onze samenwerking met de Energiebespaarders krijg je goed zicht op welke maatregelen in jouw huis de meeste besparing opleveren. Jouw adviseur kan voor je uitzoeken hoe je dit het beste kunt financieren.

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Duurzame voornemens? Zo krijgt je huis een beter energielabel
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden