Deze 6 subsidies helpen jou om te verduurzamen

Gepubliceerd op 13 februari 2023

Duurzaam

Je kunt als woningbezitter bijna niet meer om verduurzamen heen. De hoge energiekosten helpen mee in de beslissing om er nú werk van te maken. Maar hoe ga je dat financieren? Met een aantal subsidies geeft de overheid je een extra zetje in de rug om met verduurzamen aan de slag te gaan.

Niet alleen een lagere energierekening

De energierekening voor een huis met energielabel A pakt goedkoper uit dan voor een huis met energielabel G. Door de hoge energieprijzen is verduurzaming nu vaker rendabel dan voorheen. Ook neemt de waarde van een duurzame woning sterker toe. Naast de financiële voordelen, draag je met verduurzaming bij aan een beter milieu en verbeter je jouw wooncomfort.

Voor welke energiebesparende maatregelen kun je subsidie krijgen?

 1. Isoleren
  Je krijgt 15% van de aanschafkosten terug als je een van deze vormen van isolatie laat uitvoeren: spouwmuurisolatie; gevelisolatie; bodem- of vloerisolatie; dak-, zolder- of vlieringvloerisolatie; glasisolatie. Kies je binnen 24 maanden voor een tweede maatregel, dan scheelt je dat rond de 30%.
 2. Elektrisch koken
  Kook je op gas en is jouw woning aangesloten op een warmtedistributienet (stadsverwarming of blokverwarming)? Als je een elektrische kookplaat aanschaft, kun je eenmalig €400,- subsidie aanvragen.
 3. Warmtepomp
  Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht (luchtwarmtepomp) of bodem (aardwarmtepomp). Heb je een oudere woning, dan is een hybride warmtepomp ook een optie. Deze verbruikt 60% minder gas dan een normale cv-ketel. Vervang je de cv-ketel met een warmtepomp, dan kun je een subsidie krijgen tussen €500,- en €2500,-. Ook al verbruikt een warmtepomp veel stroom, de totale CO2-uitstoot daalt met 30-55%.
 4. Zonneboiler
  Bij een zonneboiler zorgt zonlicht voor het warme water. Hierdoor bespaar je bijna de helft van het energieverbruik op warm water. De vergoeding ligt tussen de 15 en 30% van de aanschafkosten.
 5. Aansluiten op het warmtenet
  Wanneer er in jouw wijk een warmtenet  ligt, dan kun je tot €3325,- subsidie krijgen als je jouw woning hierop laat aansluiten. Naast dat je minder energie verbruikt, daalt je CO2-uitstoot nog eens met 60%.
 6. 0% btw op zonnepanelen
  Sinds dit jaar betaal je geen btw meer voor zonnepanelen. Eigenlijk is het niet echt een subsidie, maar het levert je wel 21% voordeel op.

Denk aan de subsidievoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidies moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook als je in 2022 al een of meer van bovenstaande maatregelen hebt genomen, kun je onder voorwaarden toch subsidie aanvragen.

Energiebesparende maatregelen financieren

Wil je advies over welke energiebesparingsmaatregelen bij jouw huis passen en hoe je dit, naast de overheidssubsidies, kunt financieren? Doe dan de Veldsink Verduurzamers Check. Loop binnen bij het kantoor in jouw buurt. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Deze 6 subsidies helpen jou om te verduurzamen
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden