De voordelen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Gepubliceerd op 23 juni 2020

Financiële zekerheid

Kom je in aanmerking voor een hypotheek met NHG? Dan is het verstandig om dit altijd te doen. Het geeft je namelijk meer zekerheid en levert ook nog eens rentevoordeel op. Wij vertellen je er meer over!

Drie voordelen van NHG

 • Je betaalt een lagere hypotheekrente
 • Je sluit een hypotheek af die past bij jouw financiële situatie
 • Je hebt zekerheid bij financiële problemen

Je betaalt een lagere hypotheekrente

Omdat de NHG extra zekerheid biedt aan geldverstrekkers, geven ze vaak een korting op hypotheken met NHG. Veel banken passen hierop hun rentetarieven aan. En dat scheelt toch weer in je portemonnee.

Je sluit een hypotheek af die past bij jouw financiële situatie

Een hypotheek met NHG voldoet aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud. Zo weet je dus zeker dat je niet meer leent dan dat je eigenlijk kunt dragen. Je wilt naast de maandelijkse aflossing toch ook geld overhouden voor boodschappen, verzekeringen en leuke uitstapjes?

Je hebt zekerheid bij financiële problemen

Valt je inkomen onverwachts terug, bijvoorbeeld omdat je werkloos wordt of gaat scheiden? Misschien kun je de maandelijkse hypotheeklasten dan niet meer betalen. NHG zorgt in deze periode voor een vangnet. Samen met de geldverstrekker kijkt zij hoe je de hypotheek weer betaalbaar kunt maken. Blijkt verkoop de enige optie, maar is de opbrengst van je woning lager dan de openstaande schuld? Dan kan NHG je deze restschuld onder bepaalde voorwaarden  kwijtschelden.

Hypotheek met NHG: hoe werkt het?

Als je een woning koopt, kun je een lening met NHG afsluiten. Je woning mag dan niet duurder zijn dan € 310.000 (2020). Ga je verbouwen? Dan mogen de aankoopkosten én verbouwingskosten samen niet hoger zijn dan € 310.000. Als je het huis duurzamer wilt maken, mag je meer lenen: tot € 328.000.

Je betaalt eenmalig een zogenaamde borgsomprovisie van 0.7% over de totale lening. Voor een NHG-hypotheek van € 310.000 betaal je dus eenmalig € 2.790. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belasting.

Weten wat je kunt lenen?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor NHG? Dan is het handig om samen met één van onze adviseurs de maximale hypotheek te berekenen. Loop gerust eens binnen!

 

Bron artikel: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
De voordelen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden