Daarom is verduurzamen van je woning interessant

Gepubliceerd op 27 juni 2022

Duurzaam

De tijd dat verduurzamen iets voor een groepje milieuactivisten was, ligt ver achter ons. Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun ecologische voetafdruk en proberen ernaar te handelen om deze te verkleinen. We nemen massaal onze eigen opvouwbare tasjes mee naar de winkel en plaatsen steeds vaker zonnepanelen op ons dak zodat we zelf energie kunnen opwekken. Wist je dat 15% van al ons energieverbruik in Nederland afkomstig is uit woningen? Dat moet omlaag kunnen!

Deze motiverende redenen helpen om jezelf hiervan te overtuigen:

 1. Lagere energiekosten
  Misschien een inkoppertje, maar als jij kiest voor duurzaamheidsmaatregelen zoals isolatie of zonnepanelen, verbruik je minder energie. Hierdoor is de maandelijkse energierekening stukken lager.
 2. Minder belasting
  De overheid wil dat we met z’n allen zuiniger en efficiënter omgaan met energie en heft daarom belasting over het gebruik van elektriciteit en aardgas. Om het gebruik van aardgas af te remmen, verhoogt de overheid de energiebelasting voor aardgas en verlaagt deze voor elektriciteit. Als je zelf elektriciteit opwekt door bijvoorbeeld zonnepanelen, betaal je hier helemaal geen belasting over. Klik hier voor meer informatie.
 3. Waardevermeerdering huis
  Door je huis te laten isoleren, krijgt je huis een beter energielabel. Uit onderzoek is gebleken dat een woning met energielabel A gemiddeld genomen € 12.000,- meer oplevert dan een woning met energielabel D.
 4. Snellere verkoop huis
  Uit onderzoek van de Tilburg University blijkt dat een woning met energielabel G zeventig dagen langer te koop staat dan met een gemiddeld (D-)label. Misschien maak je je er in de huidige woningmarkt minder zorgen over, maar als de markt afkoelt, heb je met een geïsoleerde woning wel een streepje voor.
 5. Huis warm in de winter en koel in de zomer
  Een goed geïsoleerd huis is in de zomer lekker koel en in de winter sneller warm.
 6. Subsidies en leningen
  Waar ga je het verduurzamen van je woning van betalen? Op de lange termijn levert energie besparen geld op, maar de investering kan veel geld kosten. Gelukkig zijn er verschillende leningen en subsidies beschikbaar. Ook kun je 106% van de woningwaarde lenen met de duurzaamheidshypotheek.
 7. Duurzaamheidshypotheek
  Voor het kopen van een energiezuinig huis of het nemen van energiebesparende maatregelen kan de hypotheek worden opgehoogd van 100% van de woningwaarde naar 106%. Het extra leenbedrag bedraagt in 2022 maximaal € 9.000,-. Bij een Nul-op-de-meter woning mag je maximaal € 25.000,- extra lenen. Voorwaarde is wel dat de woningeigenaar minstens € 33.000,- bruto per jaar verdient.
 8. Beter milieu
  Wanneer je energie gebruikt, komt er CO2 vrij. Teveel CO2 in de lucht leidt tot het broeikaseffect. Met de energiebesparingsmaatregelen in jouw woning verlaag je je CO2-uitstoot en verklein je dus je ecologische voetafdruk. En zeg nou zelf: geeft dat geen fijn gevoel?

Wat is mogelijk voor jouw huis?

Hoog tijd dus om ook jouw woning te verduurzamen. Samen dragen we een steentje bij aan een duurzamere wereld, wat ook nog eens goed is voor je portemonnee. Profiteer van de Veldsink Verduurzamers Check en maak direct een afspraak. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Daarom is verduurzamen van je woning interessant
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden