Coronaproof en goed verzekerd op reis

Gepubliceerd op 14 juli 2020

Reizen

Coronacrisis of niet, Nederlanders laten zich er niet door weerhouden om op vakantie te gaan. Ook een vakantie in het buitenland is weer in trek. De pakketreizen gaan als warme broodjes over de toonbank en er zijn steeds meer ‘gele’ gebieden waar je naartoe kunt zonder dat je een buitensporig risico neemt om besmet te raken.

Voor de meeste landen geldt weer code geel, wat inhoudt dat je daar veilig naartoe kunt reizen. Daartoe behoren alle populaire vakantielanden in West- en Zuid-Europa. In die landen zijn er ruime verblijfsmogelijkheden. Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Kroatië zijn goed bereikbaar per vliegtuig en auto. In al deze landen zijn restaurants en cafés weliswaar toegankelijk, maar kan het wel zijn dat reserveren verplicht is.

Waar kun je nog niet naartoe?

Op het moment van schrijven wordt het reizen naar Groot-Brittannië, Ierland en Noorwegen afgeraden. Griekenland, Portugal en Zweden zijn weliswaar weer toegankelijk, maar er gelden wel beperkingen. Zo moet je soms rekening houden met regionale beperkingen, steekproefsgewijze controles en het verplicht dragen van mondkapjes. Het reizen naar die landen vraagt om een grote mate van zelfredzaamheid.

Wat betekenen de kleurcodes?

 • Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s.
 • Geel: let op, veiligheidsrisico’s. In dit land of gebied zijn er veiligheidsrisico’s die afwijken van wat je in Nederland gewend bent.
 • Oranje: alleen noodzakelijk reizen. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Het advies voor dit land is om alleen naar dit gebied te reizen als het noodzakelijk is. Wanneer je besluit toch te reizen, bereid je dan goed voor.
 • Rood: niet reizen. Er kunnen levensbedreigende situaties ontstaan.

De reisadviezen zijn niet bindend.  De verantwoordelijkheid ligt bij jezelf en bij jouw reisorganisatie.

Wat dekt de reisverzekering?

Per reisverzekering kan de dekking verschillen, dus lees de voorwaarden van tevoren goed. Over het algemeen is er ook dekking als het reisadvies tijdens de reis wordt aangepast naar oranje. Wel moet je de streek zo snel mogelijk te verlaten. Wanneer je naar een oranje gebied reist, vergoedt de reisverzekering in de meeste gevallen alleen de niet-coronagerelateerde problemen. De zorgverzekering blijft dan wel van kracht.

Waar je ook vakantie viert deze zomer, wij zijn er voor jou!

In het geval van een pakketreis ben je verzekerd van repatriëring als het reisadvies tijdens de vakantie negatief wordt veranderd. De extra kosten die hieruit voortvloeien, zijn voor jezelf en bij thuiskomst moet je twee weken in thuisquarantaine. We raden je daarom aan om je van tevoren goed te verdiepen in de annuleringsvoorwaarden. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact op met jouw Veldsink adviseur.

Fijne vakantie!

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Coronaproof en goed verzekerd op reis
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden