Kwart van de jongeren tot 24 verzekert auto op naam van ouder

Gepubliceerd op 26 juli 2018

Verzekeren

Uit onderzoek van Independer blijkt dat ongeveer 25 procent van de jonge autobezitters de premie drukt door de autoverzekering op naam van een ouder te zetten. Wat men daarbij minder beseft is dat dit problemen kan opleveren bij het uitkeren van schades. Veel jongeren tussen de 18 en 24 jaar zouden er geen probleem mee hebben als hun verzekeringspremie wordt gekoppeld aan hun rijgedrag. Dit voorjaar bracht Independer nog informatie naar buiten over de gemiddelde premiestijging voor jongeren in de afgelopen twee jaar. Die bedraagt ruim 53 procent.  Een onderzoeksbureau onderzoekt nu op welke manier jongeren bereid zijn de premie te drukken. Ongeveer 42 procent geeft aan dat te willen doen met een rijgedragverzekering, tegenover 27 procent die dat expliciet niet wil.

Niet op vrijdag- en zaterdagavond

Een opmerkelijk gegeven is dat 41 procent van de jongeren zich zelfs wil laten beperken in hun autogebruik. In ruil voor korting gaan ze akkoord met een rijverbod op risicomomenten, niet verwonderlijk de vrijdag- en zaterdagavond. Een kwart van de jongeren met een auto kiest voor het misleiden van de verzekeraar door de auto op naam van een ouder te zetten.

Merk en type

Ook de keuze voor het merk en type kunnen bijdragen aan een betaalbare premie. 55 procent van de jongeren wil best in een lichtere auto rijden als dat een goedkopere autoverzekering betekent. Opvallend is dat jongeren minder bereid zijn om in te leveren op snelheid. Slechts 39 procent zou een minder snelle wagen aanschaffen om op die manier de prijs te kunnen drukken.

Veldsink Adviesgroep brengt de risico’s in kaart

Het door laten voeren van een onjuiste tenaamstelling kan vervelende consequenties met zich meebrengen. Wat deze consequenties zijn maken we graag voor u inzichtelijk. Daarnaast stellen wij graag een zo passend mogelijk en voordelige autoverzekering voor u samen. Maak daar gebruik van!

Bron onderzoek: Independer

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Kwart van de jongeren tot 24 verzekert auto op naam van ouder
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden