In het ergste geval: hoe laat je je naasten achter?

Gepubliceerd op 17 augustus 2023

De financiële foto

Onze nabestaanden zonder financiële zorgen achterlaten. Bij veel mensen blijft het vaak bij deze wens. We denken niet graag aan de dood. Erover praten en actie ondernemen gebeurt dan ook te weinig. Een gemiste kans, want het geeft rust als je zaken vooraf goed regelt.

Om je partner, kinderen of andere nabestaanden te ontzorgen, kun je je nu oriënteren. Wat kun je regelen?

Nabestaandenuitkering

Hebben je nabestaanden weinig inkomen, dan kunnen ze aanspraak maken op een nabestaandenuitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw). Ze kunnen ook recht hebben op een aanvullend nabestaandenpensioen van je pensioenfonds. Dat is afhankelijk van welk pensioen je hebt en het moment van overlijden, vóór of na de pensioendatum.

Overlijdensrisicoverzekering

Heb je een eigen huis, dan heb je waarschijnlijk ook een overlijdensrisicoverzekering. Deze keert bij overlijden een bedrag uit waarmee je nabestaanden de hypotheek helemaal of gedeeltelijk kunnen aflossen. Zo blijven woonlasten betaalbaar. Zo’n overlijdensrisicoverzekering kun je ook los van een hypotheek afsluiten, bijvoorbeeld om de kosten voor de uitvaart af te dekken.

Financieel gezond. Nu en later.

Het leven is onvoorspelbaar. Er kan van alles gebeuren dat invloed heeft op je financiële situatie op korte én lange termijn. Wat als er iets gebeurt dat je niet zag aankomen? Als je weet hoe je er financieel voor staat, kun je betere keuzes maken en gemakkelijker inspelen op onverwachte situaties.

Stel de financiële situatie voor je nabestaanden veilig. Laat jouw Veldsink Financiële Foto maken bij het kantoor bij jou in de buurt en weet waar je (straks) aan toe bent.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
In het ergste geval: hoe laat je je naasten achter?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden