Als ik doodga…

Gepubliceerd op 17 februari 2022

De financiële foto

 …dan wil ik dat mijn nabestaanden geen financiële zorgen hebben. Bij veel mensen komt deze gedachte wel eens bovendrijven, maar verdwijnt hij ook snel weer. We denken namelijk niet graag aan de dood. Erover praten en er actie op nemen gebeurt daarom ook te weinig. Dat is jammer, want het kan opluchten als je de zaken goed regelt.

Waarschijnlijk wil je wel graag dat je kinderen, partner of andere nabestaanden zonder financiële zorgen achterblijven, maar heb je geen idee hoe het geregeld is. Laten we eens kijken hoe het zit.

Nabestaandenuitkering

Hebben je nabestaanden heel weinig eigen inkomsten, dan kunnen ze aanspraak maken op een nabestaandenuitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw). Ze kunnen ook recht hebben op een aanvullend nabestaandenpensioen van je pensioenfonds. Maar dat hangt er maar net vanaf welk pensioen je hebt en of je vóór of ná de pensioendatum overlijdt.

Overlijdensrisicoverzekering

Heb je een eigen huis, dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook een overlijdensrisicoverzekering. Die keert bij overlijden een bedrag uit waarmee je de hypotheek (helemaal of gedeeltelijk) aflost. Zo blijven de woonlasten betaalbaar. Zo’n overlijdensrisicoverzekering kan je ook los van de hypotheek afsluiten, bijvoorbeeld om extra kosten zoals de uitvaart van te betalen.

Hoe ziet het leven van je partner eruit?

Nu zul je denken: mijn partner heeft zelf een inkomen en kan na mijn overlijden prima rondkomen. Dat is mooi, maar heb je samen kinderen? Heb je dan al bedacht wat het betekent als er nog maar één ouder overblijft? Misschien gaat je partner minder werken, met minder loon tot gevolg.

Veldsink Financiële Foto

Het leven is onvoorspelbaar. Er kan van alles gebeuren, zowel positief als negatief, wat invloed heeft op je financiële situatie op korte én lange termijn. Dan is het fijn om te weten hoe de financiën ervoor staan. Daarom is het verstandig om je financiële situatie op tijd in kaart te brengen. Als je van tevoren weet wat je nodig hebt om jouw wensen uit te laten komen, dan kun je daar naartoe werken. En kun je beter inspelen op onverwachte situaties.

Als iemand overlijdt, is dat een verdrietig moment voor de nabestaanden. Maak ze niet nog verdrietiger en stel hun financiële situatie veilig, ook na je overlijden. Regel het goed en loop even binnen of maak een afspraak bij een van onze kantoren om de mogelijkheden te bespreken voor het maken van een Veldsink Financiële Foto.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Als ik doodga…
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden