Aansprakelijkheid voor ondernemers

Gepubliceerd op 02 november 2023

Onderneming

Bij elk bedrijf gaat er weleens iets mis. Ondernemen gaat nu eenmaal gepaard met risico’s nemen. Toch wil je je geen zorgen hoeven maken over het voortbestaan van je onderneming omdat jouw zakelijke verzekeringen niet goed afgestemd zijn op de risico’s die je loopt.

Wat als je bijvoorbeeld te maken krijgt met een schadeclaim door toedoen van jezelf, jouw medewerkers of jouw product? Met een goede zakelijke aansprakelijkheidsverzekering die is afgestemd op jouw bedrijf brengt dat ongelukje, een fout of tegenslag jouw onderneming niet in de problemen. We zetten de verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen voor je op een rij.

 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)
  Als werkgever ben je aansprakelijk voor materiële schade en personenschade die je zelf, een medewerker of jouw product veroorzaakt bij een klant. Vaak is het een ongeluk, maar het kan al snel om grote bedragen gaan. Ook kosten als gevolg van een geschil over contractuele aansprakelijkheid vallen vaak onder deze verzekering.
 • Productaansprakelijkheidsverzekering
  Maakt of bewerkt jouw onderneming producten? Dan is het belangrijk om de productaansprakelijkheid goed af te dekken. Dat geldt ook voor geïmporteerde producten. Deze verzekering maakt standaard deel uit van de AVB en dekt schadeclaims als gevolg van een gebrekkig product.
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)
  Deze verzekering dekt de financiële schade die is veroorzaakt door een beroepsfout, ook wel zuivere vermogensschade genoemd. In de praktijk gaat het veelal om risico’s die samenhangen met een beroep waarin een verkeerde berekening of het verkeerde gegeven advies van een ondernemer de oorzaak van de schade is. Bijvoorbeeld een architect die zijn berekeningen niet goed heeft gedaan waardoor in de bouwfase de muren niet goed op elkaar aansluiten. Voor sommige beroepen is het afsluiten van een BAV verplicht.
 • Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering (BTA)
  Bestuurders, directie en/of commissarissen van een stichting of vereniging kunnen zich optioneel verzekeren tegen de gevolgen van een bestuurlijke fout. Met deze verzekering dek je de aansprakelijkheid af als je als bestuurder aansprakelijk wordt gesteld en daarmee bescherm je je privévermogen tegen schadeclaims.

Financiële rust

Natuurlijk doe je er alles aan om aansprakelijkheidsclaims te voorkomen. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Ken je de risico’s voor jouw bedrijf, dan helpt dat om deze zoveel mogelijk te beperken. Onze zakelijk adviseur bij jou in de buurt staat graag voor je klaar met onafhankelijk advies, gericht op jouw bedrijf. Zo dragen we bij aan jouw financiële rust. Onze oplossingen helpen je vooruit.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Aansprakelijkheid voor ondernemers
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden