Op reis? Besteed ook even aandacht aan je reisverzekering

Gepubliceerd op 14 maart 2022

Reizen

Je hebt veel tijd gestoken in het uitzoeken van een mooie vakantie. Besteed je ook even wat tijd aan de juiste reis- en annuleringsverzekering? Mocht de vakantie onverhoopt niet door kunnen gaan, dan is het in ieder geval financieel goed geregeld. Waar moet je zoal rekening mee houden bij je keuze?

Verzekeren van bagage maar ook medische kosten

Een reisverzekering is een belangrijke verzekering. Natuurlijk voor de schade die je lijdt als je bagage verloren gaat door bijvoorbeeld diefstal. Maar ook als je in het buitenland letsel oploopt en daardoor met speciaal vervoer terug naar Nederland moet. Deze kosten voor vervoer vallen niet onder de basisverzekering. Dat geldt ook voor medische kosten die je noodgedwongen in het buitenland moet maken. De Nederlandse basisverzekering vergoedt de kosten tot maximaal de kosten die de behandeling in Nederland zou kosten. Vaak zijn de medische kosten op de vakantiebestemming hoger dan in Nederland. Een deel daarvan komt dus voor eigen rekening. Heb je een goede reisverzekering dan krijg je deze extra medische kosten wel vergoed.

Dekking voor Europa of wereldwijd

Vrijwel elke reisverzekering biedt de keuze voor dekking in Europa of voor de wereld. De premie is lager als je kiest voor Europadekking, maar niet alle verzekeraars beschouwen dezelfde landen als zijnde Europees. Controleer daarom in de voorwaarden of jouw vakantiebestemming wel of niet onder Europa valt voordat je een keuze maakt.

Risicovolle activiteiten

Reisverzekeraars zijn geen fan van risicovolle activiteiten zoals bungeejumpen, parachutespringen of parasailen. Sommige verzekeraars sluiten deze activiteiten uit van dekking en beperken hiermee het recht op schadevergoeding bij letsel. Ben je van plan dit soort avontuurlijke activiteiten tijdens je vakantie te gaan ondernemen, controleer dan of de reisverzekering van jouw keuze ook dekking biedt voor dit soort activiteiten.

Reisgezelschap

Ga na of jouw reisverzekering ook dekking biedt voor het gehele reisgezelschap. Gaan er misschien vriendjes van je kinderen mee of staan studerende en uitwonende kinderen ook op de boeking? Of is het een familievakantie met opa’s, oma’s en andere familieleden of vrienden? Misschien is het beter als iedereen een eigen reisverzekering afsluit, of wellicht heb je als groep een aparte verzekering nodig.

Een passende reisverzekering? Ook dan zijn we er voor jou.

Het is dus belangrijk om je reis- en annuleringsverzekering goed te regelen. Heb je al een (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering, ga dan na of de dekking past bij de reis die je gaat maken. Wij kijken graag met je mee en adviseren eventueel een alternatief. Neem snel contact op met het kantoor bij jou in de buurt. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Op reis? Besteed ook even aandacht aan je reisverzekering
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden