Mama, ik verveel me… – 7 tips tegen verveling

Gepubliceerd op 11 oktober 2019

Betalen en sparen

De zomervakantie is pas net voorbij en het is alweer bijna tijd voor de herfstvakantie. Voor kinderen duurt de vakantie soms best lang. Je kind kan zich dus gaan vervelen. Vervelen is trouwens helemaal niet verkeerd. Kinderen leren hierdoor weer zelf creatief te zijn en eigen oplossingen te bedenken. En gewoon even op de bank hangen en nergens aan denken is ook prima.

7 tips tegen verveling

Je kind ziet dit waarschijnlijk anders en wil iets gaan doen! Hoogste tijd om met frisse ideeën te komen.

 1. Maak een verlanglijst in de vorm van een moodboard. Knip plaatjes uit, maak foto’s of teken artikelen die ze graag willen hebben. Maak het lekker gek. Ook met dingen die nu nog onbetaalbaar zijn.
 2. Bak samen een taart. Koop samen de ingrediënten en ga aan de slag. Extra tip: kan jouw kind nog niet lezen? Teken dan een verlanglijstje waarbij je de eieren, melk en appels niet schrijft maar tekent. Zo kan je kind in de winkel toch zelf aan de slag.
 3. Kieper de spaarpot en portemonnee om en ga geld tellen. Maak stapeltjes van dezelfde munten. Tel de bedragen bij elkaar op en jouw kind weet precies hoe rijk hij of zij is. Zit er te veel geld in de spaarpot? Breng het dan meteen naar de bank.
 4. Als je kind groot genoeg is, kan hij of zij zelf voor het avondeten zorgen. Bedenk een menu, maak een boodschappenlijstje, boodschappen halen en dan de keuken in. Eventueel kunnen ze ook de tafel mooi dekken en een menukaart knutselen.
 5. Maak een lijst met klusjes waar je kind een bedrag mee kan verdienen. Bedenk klusjes die bij jouw kind passen. Is het een buitenkind? Denk dan aan auto wassen, werkzaamheden in de tuin
  of op de fiets spullen wegbrengen of boodschappen halen. Is het een echt knutselkind? Dan is de knutselkast opruimen, verfkwasten schoonmaken of ansichtkaarten maken een idee.
 6. Ga op zoek naar euromunten die uit verschillende landen komen. Op de nationale zijde van de munten staan verschillende afbeeldingen. Sommige landen hebben dezelfde afbeelding op alle munten staan (zoals bijvoorbeeld Nederland). Andere landen hebben op iedere munt een andere afbeelding. Hoeveel verschillende landen heeft jouw kind in de spaarpot zitten?
 7. En werken deze tips allemaal niet? Laat jouw kind dan een anti-verveel-lijst maken. Zo kan hij of zij zelf een lijst maken met tips waar je kind op een ander verveel moment misschien iets aan heeft.

Nog meer tips & tricks nodig bij de financiële opvoeding van je kind? Loop dan gerust eens binnen!

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Mama, ik verveel me… – 7 tips tegen verveling
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden