Zo weet je wat je aan het einde van de maand overhoudt

Gepubliceerd op 16 juni 2021

Betalen en sparen

Ben je vaak blut aan het einde van de maand? Of spaar je elke maand een beetje? Sparen is belangrijk voor een gezond huishoudboekje. Ook aan de slag? Wij helpen je met deze tips.
Bewust met geld omgaan verkleint de kans op financiële problemen. Op spaargebied heeft het Nibud drie vuistregels: Check, Plan en Spaar. Spaar maandelijks minimaal 10% van uw netto inkomen voor concrete spaardoelen of om onvoorziene kosten op te vangen. Met deze vier tips krijg je meer inzicht in je inkomsten en uitgaven en weet je wat je kunt sparen.

1. Check regelmatig je saldo

Maandelijks sparen begint bij weten wat je inkomsten zijn, wat je wanneer uitgeeft en welk bedrag er over blijft om te sparen. Wekelijks je bankrekening controleren is hiervoor een simpele manier. Hier controleer je de bedragen die bij- en afgeschreven zijn. Ziet je een onterechte afschrijving? Boek deze zelf terug of neem contact op met de bank.

2. Bekijk waar u uw geld aan uitgeeft

Sommige banken hebben slimme manieren ingebouwd om te zien aan welke zaken je precies geld uitgeeft. Dit kun je ook zelf in kaart brengen. Je kunt dit ook vergelijken met andere periodes, zodat je beter weet hoe je uitgavenpatroon er over een langere periode uit ziet. Is  het duidelijk wat je aan inkomsten en uitgaven hebt, dan is ook helder welk bedrag je opzij kunt zetten.

3. Spaar bewust!

Sparen helpt je om specifieke aankopen te doen of onverwachte tegenslagen op te vangen. Zo kun je geld opzij zetten voor het verplichte eigen risico van je zorgverzekering, voor het vervangen van de wasmachine of het betalen van de zomervakantie. Wil je maandelijks een vast bedrag tussen € 50 en € 500 sparen? Dan kan een automatische overboeking naar je spaarrekening helpen.

4. Stel spaardoelen in

Een andere spaartip is het instellen van specifieke spaardoelen. Bij een aantal banken kun je voor al je spaardoelen virtuele spaarpotten maken. Je houdt zo het totaaloverzicht en het maakt sparen leuker. Want zo weet je precies waar je het voor doet.

Wil je meer weten over sparen en je financiële toekomst? Onze adviseurs denken graag met je mee.

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Zo weet je wat je aan het einde van de maand overhoudt
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden