Zo profiteer je van de stijgende huizenprijs

Gepubliceerd op 05 augustus 2019

Betalen en sparen

De prijzen op de woningmarkt blijven hoog. En het einde lijkt nog niet in zicht, volgens economen. In 2018 steeg de gemiddelde huizenprijs zo’n 9% en in 2019 stijgt het ook nog steeds. Wel iets minder hard dan in 2018. De rente blijft laag, wat de aankoop van een woning financieel aantrekkelijk maakt. Als huizenbezitter kun je daarvan profiteren. Hoe? We geven je drie tips.

Denk aan rentekorting

Door de stijgende huizenprijs wordt de hypotheek in verhouding tot de woningwaarde lager. Mogelijk vervalt hierdoor de risico-opslag, of misschien kom je zelfs in aanmerking voor rentekorting. Wil je weten of je recht hebt op een aanpassing van je rente? Dat kun je aanvragen bij de bank, op basis van een recent taxatierapport (niet ouder dan 6 maanden). Lastig? Onze adviseurs helpen je daar graag bij.

Verduurzaam je huis

Die ‘lagere’ hypotheek biedt ook andere kansen. De financiële ruimte die erdoor ontstaat, kun je gebruiken om je hypotheek te verhogen of een tweede af te sluiten, zodat je kunt verbouwen. Dubbele beglazing, dakisolatie of zonnepanelen op het dak bijvoorbeeld. Verduurzamen kost weliswaar geld, maar dat verdien je op de langere termijn terug. Zorg wel dat je jezelf goed laat adviseren, er zijn namelijk een aantal voorwaarden. Zo mag bijvoorbeeld het totaalbedrag niet meer zijn dan 106% van de marktwaarde van het huis.

Breng je hypotheekrente verder omlaag

De rentestanden zijn momenteel extreem laag. Hierdoor kan rentemiddeling interessant zijn. Daarbij wordt de vaste hypotheekrente met de actuele rente vergeleken. Als de actuele rente lager is dan je huidige hypotheekrente, kun je vragen het verschil te middelen. Je krijgt dan een nieuwe rentevaste periode én een nieuw (lager) rentepercentage. Ook hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Laat je dus goed adviseren.

Denk je dat één van deze tips toepasbaar is bij jou? Profiteer er dan van! Laat je goed informeren en adviseren. Zo haal je je voordeel uit de stijgende huizenprijzen!

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Zo profiteer je van de stijgende huizenprijs
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden