Zo ga je op wintersport met een fit en vertrouwd gevoel

Gepubliceerd op 07 januari 2022

Reizen

Ga je op wintersport? Dan hopen we dat je je goed hebt voorbereid op de coronamaatregelen die gelden in jouw skigebied. Maar zorg je er ook voor dat je je lichaam goed voorbereidt op de inspanning van skiën of snowboarden? Tijdens een wintersportvakantie is de kans op een blessure groter dan tijdens een minder actieve vakantie. Spierpijn steekt al snel de kop op en je lichaam raakt vermoeid. Als dan ook de sneeuwcondities niet optimaal zijn, moet je helemáál oppassen dat je niet onderuit gaat. En wat moet je doen als je tóch een ongeluk krijgt?

Voorkomen is beter dan genezen

Helemaal voorkomen kun je ski-ongemakken/blessures vaak niet. Wel kan een goede voorbereiding je helpen om de gevolgen van een ongeval zo klein mogelijk te laten zijn. Overweeg vóór vertrek bijvoorbeeld een paar uur les te nemen. Zo train je meteen je spiergroepen en werk je aan je conditie zodat je op vakantie direct met een vertrouwd gevoel de piste op kunt.

Vergeet ook je helm niet tijdens het wintersporten. Je gaat vaak harder van de piste af dan dat je met een brommer rijdt. En niet in de laatste plaats:

 • ga uitgerust de piste op
 • houd je aan de pisteregels
 • zorg ervoor dat je skiuitrusting in orde is
 • draag je zorgpas en eventuele EHIC-pas bij je
 • noteer de contactgegevens van je verzekeringsmaatschappij of financieel adviseur

Toch een ongeval, wat nu?

Mocht je zelf – of een reisgenoot – niet meer naar beneden kunnen komen, schakel dan de pistedienst in. Die brengt je met een ‘banaan’ of sneeuwscooter naar de ambulance die je naar het lokale ziekenhuis vervoert. In ernstige gevallen – bij gecompliceerde breuken, of vermoedens van ernstig hersen-, nek- of rugletsel en acuut levensgevaar – vervoeren ze je per helikopter.

Eenmaal in het ziekenhuis toon je je zorgpas en eventuele EHIC-pas. Neem direct contact op met je zorgverzekeraar. Deze adviseert je wat je het beste kunt doen om goede hulp te krijgen en om weer veilig thuis te komen. Vaak kan de verzekeraar vanuit Nederland al iets voor je in gang zetten en aangeven waarvoor je precies bent verzekerd. Weet je al wat de behandeling inhoudt, dan kun je je contactpersoon hiervan op de hoogte stellen. Je kunt dan ook het eventuele vervoer naar huis en de extra kosten die je moet maken voor het verlengde verblijf bespreken.

Kom je er met je verzekeraar niet direct uit, neem dan contact op met je Veldsink adviseur voor advies. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Zo ga je op wintersport met een fit en vertrouwd gevoel
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden