Zo bespaar je geld op een festival

Gepubliceerd op 31 juli 2019

Betalen en sparen

Het festivalseizoen is alweer in volle gang! De één gaat naar Pinkpop, de ander een heel weekend naar Lowlands of Into the Great Wide open. De keuze is reuze, want Nederland is een echt festivalland. Maar goedkoop zijn deze feestjes niet. Wij geven je enkele tips om het festivalseizoen (goedkoper) door te komen! 

Wees een vroege vogel

Het besparen begint al bij de aanschaf van je festivalticket. De echte slimmeriken gaan naar een gratis festival, zoals een van de Bevrijdingsfestivals of Appelpop. Wil je toch naar een betaald festival, wees er dan op tijd bij! Vaak zijn er speciale early bird-tickets: tickets speciaal voor mensen die hun kaartje al vroeg aanschaffen – tegen een gereduceerd tarief uiteraard. Denk trouwens ook op tijd aan het vervoer van en naar het festival. De fiets is natuurlijk ideaal, maar als het iets verder weg is, is de trein ook een optie. En áls je de auto pakt, is carpoolen een goede manier om benzine en parkeerkosten te besparen.

Neem eigen (of geleende) spullen mee

Ga je naar een meerdaags festival en ben je van plan om daar te overnachten? Bij sommige festivals is de overnachting op de festivalcamping gratis. Dat klinkt goedkoop, maar dit is niet altijd het geval. Voor een overnachting heb je namelijk een tent, luchtbed en slaapzak nodig. Heb je deze spullen niet, dan kun je ze huren bij de organisatie. Maar daarvoor geldt wel: hoe luxer, hoe duurder. Gratis is dus alleen gratis als je jouw eigen spullen meeneemt. Lenen bij vrienden of familie kan natuurlijk ook. Hiermee kun je honderden euro’s besparen.

Festival met een beperkt budget

Overal kun je tegenwoordig met een pinpas betalen. Festivals zijn daarop geen uitzondering. De meeste festivals werken met een muntjessysteem. Als je de muntjes met je pinpas betaalt, geef je gemakkelijk meer geld uit dan dat je eigenlijk van plan was. Wie op de centen wil letten, neemt daarom contact geld mee. Extra tip: houd wel wat extra geld achter de hand voor noodgevallen.

Wil je niet zonder pinpas op pad? Bedenk dan vooraf hoeveel geld je wilt uitgeven en houd jezelf dan ook aan dat budget. Boek desnoods tijdelijk geld van je betaalrekening over naar je spaarrekening.

Vergelijk maaltijden

De tijd dat op een festival alleen patat en hamburgers worden verkocht is voorbij. Tegenwoordig is de variatie van eten net zo divers als de verschillende muziekgenre’s op hetzelfde festival. Ook gezonde maaltijden, al zijn die vaak wat duurder dan een broodje kroket. Wilt je niet te veel geld uitgeven, denk dan goed na voor je een bestelling plaatst. Het loont namelijk om de prijzen van kraampjes te vergelijken. Ook wát je eet maakt uit. Dat broodje kroket is dan misschien goedkoper, het vult minder dan een volledige maaltijd die wat duurder is.

Overnacht je op de camping? Dan is besparen op eten eenvoudiger. Veel eten kun je dan zelf meenemen. Met name voor het ontbijt is dat nog erg prettig ook.

Drink kraanwater

In Nederland hebben we heerlijk kraanwater. Ook op een festival is dit gewoon drinkbaar. En het is ook nog eens gratis. Dat scheelt nogal wat in vergelijking met de vaak dure flesjes bronwater. Let op: je moet waarschijnlijk wel één zo’n flesje kopen. Bezoekers mogen meestal geen eigen flesjes meenemen het festivalterrein op. Maar dat flesje kun je daarna wel steeds bijvullen met kraanwater.

Veel plezier dit festivalseizoen!

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Zo bespaar je geld op een festival
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

  • Telefoon

    040-2635900
  • E-mail

    nuenen@veldsink.nl
  • Adresgegevens

    Park 26 - 28
    5671GA Nuenen

  • Openingstijden

    Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Hidden